vrijdag 25 augustus 2017

#nieuwsvanachterdeduinen#


#nieuwsvanachterdeduinen#
De laatste 2 jonge duivenvluchten gingen niet helemaal naar mijn zin maar waren wel een prima leerschool voor de duifjes. Ondanks de rui en een lichte uitbraak van ‘One Eye Cold’ kon toch bijna de gehele ploeg mee op de laatste vlucht (380 kilometer) waarvan alle duiven weer thuis zijn gekomen.  Hoe vaak moeten we dit niet horen en ervaren, dat na 3 vluchten het meeste leed (verliezen) geleden is!
Mijn duiven speelden geen enkele rol van betekenis tegen de specialisten maar met de ervaring die ze op hebben kunnen doen, hebben ze hopelijk als jaarling profijt!  Inmiddels is ook de eerste natour vlucht verleden tijd.  Van de 21 duiven vlogen er 14 in de KRING prijs, de oude duiven hebben  (wellicht)iets te lang stil gestaan om mee te doen met de aller snelsten. Mijn broer die een echte natour specialist is, kreeg ze aan het spreekwoordelijke touwtje maar helaas vonden de eerste 7 duiven het nodig wat extra rondjes te maken. In de cc tegen 1460 duiven 9-13-14-15-18-19-22-62-94-99 enz.  (32/59) Zelf pak ik er in de cc toch nog 5 bij de eerste 100 (59-64-77-92-93) Bijna allemaal duiven direct uit ons gezamenlijk kweekhok, die blijkbaar ook op het ‘korte’ werk aardig uit de “voeten” kunnen. Nog 4 vluchten te gaan…………..
Deze week dus onze 2e natour vlucht en voor de jonge duiven specialisten nog ’n vlucht uit Fontenaye, natuurlijk zullen er op deze vlucht ook duiven mee gaan om te’ leren’ maar die zullen weinig kans maken op een topklassering.  Totaal staan er net ‘n 1300 duiven uit N-H in concours.
Voor mij dus één vlucht en wel op de Natour Duffel, waarschijnlijk gaan de zelfde 21 duiven mee. 
In het kweekhok is de gemiddelde leeftijd van de duiven drastisch naar beneden bijgesteld er zitten nu nog 13 doffers plus nog 4 jonge aanwinsten die klaar zijn om de laatste 3 broedhokken te gaan bemannen. Ook bij de duivinnen hebben wat oudere duivinnen het veld geruimd, alsmede duiven waar ik te weinig rendement uit heb gehaald. Kortom, we hebben een mooie ploeg kweekduiven zitten met uiteraard het accent op de dagfond.
De zelfde 21 duiven gaan mee op onze 2e natour vlucht, voornamelijk duivinnen op 10 dagen eieren en 7 jonge duiven (herintreders).
Wat zijn de weerverwachtingen voor zaterdag, bijna alle dagen zag je wat bijstellingen maar het lijkt een ‘droge’ dag te worden maar wel met de nodige bewolking.  De wind lijkt in de vroege ochtend nog iets uit de oost hoek te komen maar draait al snel door naar zuidwest tot west en later zelfs noord, het lijkt op de vluchtlijn dus alle kanten op te gaan. De oude en bevlogen duiven zullen hun plan wel trekken maar de zomerjongen kunnen zaterdag veel leren…………….
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten