The Day After


The Day After
De jonge duiven werden zaterdag gelost in Peronne en dat liep ‘gelukkig’ met een ‘sisser’ af!  Om 11.00 uur konden we al op de Afdelingssite  lezen dat we om 11.45 los zouden gaan om zo een kruislossing met Afdeling 5 te voorkomen.  Wanneer dit geen vroegtijdige communicatie is en wat ‘n voorkomendheid t.a.v. onze sportvrienden in Zuid-Holland.  Natuurlijk is dit cynisch, afdeling 5 heeft geen duif gelost op zaterdag, je kunt je ook afvragen waarom zij niet en wij wel hebben gelost……Natuurlijk door de buien die in Noord Belgie en Zeeland het land in zouden komen en daar moesten onze duiven even doorheen. Was dit te voorkomen geweest, denk het wel.
Dat de duiven  (na een 4 tal vluchten) veel kunnen hebben blijkt ook, want de verliezen zijn nihil. We weten inmiddels maar al te goed dat dit bij een 1e wedvlucht wel rampzalig kan aflopen.  Deze vlucht werd er een met uitschieters en nogal wat gaten in de aankomsten en ik neem mijn pet af voor de duifjes die er doorheen zijn geknald.  Uiteraard tevreden en blije liefhebbers maar ook een grote groep teleurgestelde met  boosheid waarom ze dit risico hebben genomen.  Het geluk hing de L.C. aan de kont want wijsheid was ver te zoeken bij deze lossing.
Zelf was ik niet ontevreden, de duifjes waren na de besmetting met het One Eye Cold  virus aardig opgeknapt.  In de club heb ik er aan de 26e plek al 5 in de klok maar moet wel 10 liefhebbers voor mij dulden dus zo rap kwamen ze niet in Heemskerk.
Zondag werd La Souterainne gelost om 7.00 uur en dat werd een schitterde vlucht en je ziet de specialisten dan ook aan de lopende band duiven pakken en dan praten we wel over een afstand van gemiddeld 750 kilometer. Knap werk van de mannen! Zelf had ik geen duiven mee.
In Heemskerk wordt Peronne gewonnen door Siem en Tom Durge, ik kan beter schrijven opnieuw want de mannen blijven maar winnen, nu zelfs met 5 minuten voorsprong.
Siem en Tom Durge. Ja Tom je kunt wel een lange neus trekken maar dat hebben we gelijk even verholpen. Geintje, beterschap met de neus, fietsen kan best gevaarlijk zijn.
 
1-3 Siem Durge 2 Henk Beentjes, 4 Wim Geerlofs, 5 Jan Vogelzang, 6 Comb Weel, 7-8 Max van Delden 9 Jaap Teeling, 10 Hans Baltus.,
La Souterainne wordt gewonnen door onze ZLU specialist Cees Niesten sr. Cees gaat zich de komende jaren toeleggen op de Dagfond en we hebben dit jaar al mogen ervaren wat zijn duiven in hun mars hebben.  Cees van harte!  (geen foto van Cees want dat heeft hij liever niet)
1-7 Cees Niesten 2 Max van Delden 3-5 De Boer/Sanne, 4-8-10 Comb van der Aar, 6 Mart Knap, 9 Gijs Kabalt.
La Souterainne was onze laatste dagfond en oude duiven vlucht dus we gaan gelijk  door met de kampioenschappen.
Max van Delden, onze dagfondkampioen
 
Dagfond onaangewezen 1e Max van Delden 2e Gerrit de Boer 3e Comb van der Aar. Aangewezen  1e Cees Niesten 2e Gerrit de Boer 3e Jos Nijman
Gerrit blijft lachen en terecht. Kampioen oude duiven on en aangewezen!!
 
Totaal oud onaangewezen 1e Gerrit de Boer 2e Gijs Kabalt 3e Jos Nijman. Aangewezen 1e Gerrit de Boer 2e Jos Nijman 3e Mart Knap
Asduif dagfond  Comb Weel,  Asduif oud Sam de jong  
Cordi van der Aar. Vorige week winnaar van Morlincourt. Combinatie van der Aar gefeliciteerd en jullie zijn met een mooi seizoen bezig.
 

Reacties