The Day After


The Day After,
Onze duiven werden in Minderhout om 10.05 uur gelost, de duiven van Kring 1(rayon A) waren om 9.30 uur in Roosendaal gelost en zelf vind ik het altijd leuk om de overtrekkende duiven te zien. Zitten ze hoog, zijn het grote groepen?  Om 10.48 uur zagen we de eerste groepjes gaan, we zullen de snelsten vast wel gemist hebben, niet veel later vernam ik dat ze tegen de 1500 meter maakten.  Zal deze snelheid een indicatie kunnen wezen voor onze duiven?  Mooi niet dus, bij lange na niet!  Andere lossingsplaats, ander tijdstip, andere trek naar huis………. Het werd een mooie vlucht, zeker voor al die jonge duiven, mooi open weer met een fraai wolkendek, prima omstandigheden om naar huis te komen al zal er heus wel een buitje gehangen of gevallen zijn maar dat is niet erg.
In Heemskerk valt de eerste bij Simon en Tom Durge, klasse mannen al weken achtereen de eerste pakken! Zelf moet ik wachten tot 11.34 uur voordat de eerste 2 zich aandienen, de duiven komen redelijk vlot naar huis en met een half uurtje kan de klep dicht. Tevreden? Neen wel berusting, ik heb er genoeg aan gedaan, de 14 duivinnen zaten op verse eitjes en waren niet van plan een streep harder te vliegen. Volgende week zitten ze op 10 dagen eieren en zullen we kijken of er een beetje gang op komt.
Zaterdagmiddag om 17.00 uur hebben we eerst kunnen genieten van onze jaarlijkse barbecue, prima verzorgd en gezellig. Complimenten aan de organisatie en voor de dames achter de bar maar ook aan Hans Baltus die voor mij een speciale schotel (vegetarisch) had gemaakt.
Ondertussen werden de klokken uitgelezen en kon om 19.00 uur de prijsuitreiking plaats vinden,  ook onze Marathon kampioen  Cees Niesten jr. werd in het zonnetje gezet.  Cees van harte!  Hierna werden de gewonnen geldbedragen van onze EZELEN competitie uitgereikt, wederom veel blijde gezichten.
De vlucht werd dus wederom ,(de 5e vlucht achtereen) gewonnen door Siem en Tom Durge nu met hun 1e getekende de “’008”, deze doffer is ook 1e asduif jong in de kring geworden.

De eerste 10 van Heemskerk.
1-8 Siem Durge, 2-3-5 Ron van Rijn, 4 Sjaak Weel,6 Mart Knap, 7 Peter Nijman, 9 Gerrit Twaalfhoven, 10 Comb van der Aar.
Uitblinkers deze week Ron van Rijn met 26 van de 38 in de prijzen ( op de 58e plaats heeft hij er al 16 in de klok tegen 738 duiven) Ook broer Peter pakt ze voortreffelijk met op de 19e plek er al 7 in de klok!  Wim Geerlofs met slechts 10 duiven mee er 8 in de prijzen.  Prachtige resultaten.
Zelf begin ik tegen 738 duiven pas op de 42e plek , inde cc tegen 1400 duiven 59e plek en in de kring tegen 2843 duiven op de 88e plaats 14/21.  Genoeg ruimte tot verbetering de komende weken

 

Reacties