zondag 27 augustus 2017

The Day After


The Day After,
De duiven gingen en konden niet eerder los dan pas om 11.00 uur, de oude en bevlogen jonge duiven hebben weinig tot geen moeite gehad met de voorgeschotelde weersomstandigheden, hoe anders was dit echter met de zomerjongen. Je ho eft maar naar de snelheden te kijken in kring 4 en 5 en je weet dat de duiven wederom het binnenland in gewaaid/getrokken zijn.
De grote winnaar in de club is Peter Nijman, die de eerste en tweede plaats pakt en ze weer aan het spreekwoordelijke touwtje krijgt!
Peter Nijman, blij met zijn dubbelklapper
De uitslag van P.V. Heemskerk 557 duiven. 1-2-9 Peter Nijman, 3e comb van der Aar, 4e Jos Nijman, 5e Henk Beentjes, 6e  Gerrit de Boer, 7e Simon Durge, 8e-10e Ron van Rijn
Opnieuw zie je dat een lossing samen met 4 en 5 compleet zinloos is, wederom word je op een enkele verdwaalde duif na, in groter verband,  volledig weggevaagd. Natuurlijk de punten haal je uit je eigen kring, sterker uit je eigen CC, maar ook bij die minuscule cc tjes kun je vraagtekens zetten!
In de club bij het uitlezen van de klokken werd de balans opgemaakt en opnieuw zijn de verliezen bij de zomerjongen helaas te groot!  (ik praat niet voor mijzelf, want ik heb geen zomerjongen om te vliegen)  
Hoe ging het bij mezelf, eindelijk weer eens een toptien klassering (4e tegen 557 duiven) en nog wel met mijn 1e getekende. Haar zusje klok in als 2e en is mijn 2e getekende en is goed voor de 15e plek in de club. (In de club 9 van de 21 in de prijzen en dat kan en moet natuurlijk beter kunnen.)
Mijn 1e getekende "De 412", opnieuw een kop prijs.

Broer Peter wint de eerste met een duivin van 2014 en wel de ‘399’, zij komt uit ons kweekhok, de vader (de 20) komt uit de ‘44’ (zoon ‘02’ Steef Duijn) en de moeder is de Bonte Steef (dochter uit de 54x94). De 2e duif is een dochter van de ‘399’,de vader is ook weer een duif uit ons kweekhok en komt uit de ‘30’ x ‘Steffie”. De derde duif ‘366’ komt uit een doffer van Frans Timmermans (lijn Bonfire) x de ‘900’ (dochter Bonte Gilles). De ‘366’ is de nestmaat van mijn ‘365’, die dit jaar 4e asduif Vitesse in de CC werd.


De rode draad in ons kweekhok zijn de duiven van Steef Duijn en ook deze week laten de nazaten zien wat ze waard zijn.  De combinatie Udo/Duijn maakte zelf in Kring 1 gehakt van de concurrentie. Zelf heb ik de duiven van Fontenay zien komen en dat was een taaie! Prachtige 9e plek tegen 1385 duiven en 7 van de 10 in de uitslag. Mannen gefeliciteerd.

Waarom nog niet op de compuclub?
The Day After is later geplaatst dan gewoonlijk omdat ik zat te wachten op de compuclub! Onze club is blijkbaar niet de enige die een ‘foutieve’ inkorf bestand heeft verzonden. Het in het voorjaar ingespoelde bestand bleek niet correct te zijn en dan krijg je een foutmelding en die is over het hoofd gezien. Meestal is dit snel rechtgezet, uiteraard na controle maar we wachten nu al heel lang (zondag 15.00 uur)
Hier de uitleg van Jack,
Dat heeft te maken met het vluchtnummer in het autokon programma, Asse-Zellik stond onder N35 dit moest zijn N34, vrijdagavond is het dus verzonden onder het verkeerde vlucht nummer , hier ben ik pas zaterdagochtend achter gekomen , toen contact opgenomen met Hr Pijper , die zou zorgen dat Compuclub het zou herstellen , ik ga er vanuit dat dit pas in de definitieve uitslag gebeurt. Uitgeest zal het zelfde zijn overkomen . Groet Jack



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk