zaterdag 12 augustus 2017

Pont St Max


Pont St Max, jonge duiven.
Zaterdagochtend, in Heemskerk, grijs, miezerig, zwaar bewolkt weer. Wanneer ik op buienradar kijk, zie ik nog veel buien aankomen die de vluchtlijn zullen gaan kruizen(vooral in Frankrijk en Belgie).  Begin van de middag klaart het weer in N-H. op en komt het zonnetje door maar eind van de middag begint het opnieuw te betrekken en te regenen.  Z-H staat op 2 plekken en stelt uit, zelfs de Belgen stellen hun Nationale vlucht uit. Het was dus een juiste beslissing om de vlucht een dagje op te schuiven zeker in het licht gezien dat de vooruitzichten voor zondag (over de hele vlieglijn) een stuk beter zijn, half bewolkt, zonnetje, droog en een licht noordwestelijk windje.  Prima omstandigheden voor de duiven, zeker voor de specialisten die ze strak in het ‘pak’ hebben zitten maar ook voor de duiven die wat verder in de rui zitten een mooie testcase al zullen die wel wat minuutjes te kort gaan komen.
Zelf heb ik er 29 mee, slechts een paar duiven staan nog op 7/8 oude pennen, de meeste hebben dus al meer dan 4 pennen gegooid, sterker er zijn erbij die op nog maar 4 oude pennen staan.  De duiven zijn mee om ervaring op te doen maar wie weet zit er één mee in een kopgroep.
Op de site van de afdeling hebben we kunnen lezen wanneer de africhtingsvlucht voor de Natour wordt gehouden. Een heel verhaal over beschikbaarheid en capaciteit van het vervoer, het zal allemaal wel, maar veel sportvrienden vinden dat door de weeks africhten maar helemaal niets.  Zaterdagmiddag en anders op zondag zelf maar africhten is nog een optie voor de liefhebbers die hun zomerjongen moeten africhten.
Hopelijk kunnen ze zondag op tijd los en krijgen we een mooie vlucht, het zal wel druk worden in het ‘luchtruim’ met al die uitgestelde Hollandse lossingen want ook de Belgen zullen massaal op zondag lossen.

Update zaterdag
De duiven zijn om 7.45 gelost in Pont St Max.

Om 8.15 werd ik gebeld door de Hoofdconvoyeur, die vertelde dat de duiven fantastisch waren vertrokken, geen achterblijvers gelijk één streep weg. Half bewolkte lucht, goed zicht. Direct na ons gingen de Belgen in 6 groepen lossen dus we zijn voor de drukte en lekker op tijd weg. 

In de loop van de middag de tijden van Heemskerk.................

Simon Durge 12.40 Henk Beentjes 12.44 Jan Vogelzang 12.45 Wim Geerlofs 12.47 Max van Delden 12.54 Mart Knap 12.59

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK