Menen


Menen
Ik zal vrijdag niet de enige geweest zijn die een paar keer naar het weerbericht heeft gekeken, uiteindelijk nam ik de beslissing enkel oude duiven te spelen want die zitten nog een beetje in de veren.  In de club waren ook slechts een 280 duiven want veel clubgenoten hebben hun zomerjongen en herintreders thuis gelaten. In de kring zijn nog net iets meer dan 1000 duiven ingekorfd.  Poeh wat holt het achteruit maar wel begrijpelijk met deze weerverwachtingen. Laten we zaterdag er maar het beste van hopen en desnoods gewoon overstaan tot zondag wat die dag ziet het er vooralsnog een stuk beter uit.
Zaterdag  weten we meer....
Zaterdag 9.30 uur, de hele avond en ochtend is het met 'bakken' uit de lucht gekomen, toch is  de verwachting dat het in de middag droog, droger zal worden maar hoe laat en tot hoe laat wil en kun je nog lossen?  De animo om met de duiven te spelen is in kring 1 en 3 tot een dieptepunt gezakt, respectievelijk nog slechts 812 en 1090 duiven in concours, de andere kringen doen het ietsje beter met 1654/2030 en 1977 duiven in concours.
We wachten het maar af al hoop ik wel dat we wel op tijd geïnformeerd worden want om nu de gehele dag 'stand by' te moeten blijven.

11.30 uur, inmiddels is er de nodige berichtgeving en lijkt het erop dat we vanmiddag los zullen gaan, de gehele vluchtlijn lijkt zo tussen 13.00 en 14.00 uur regen vrij te zijn en blijft dat volgens buienradar de nodige uren. De wind draait ondertussen meer van zuid naar west.
12.30 uur,
De duiven gaan los om 12.45 uur
Ellie, Piet en Cordi gefeliciteerd, grote klasse!
 

Reacties