The Day After


The Day After,
Wat heb ik mij zaterdag geërgerd aan de berichtgeving op onze lossingsite. Ontzettend veel regen in de kust provincies, zelfs het KNMI gaf code geel af, op buienradar kon je zien dat tot laat in de middag de buien bleven binnen komen en dan toch keer op keer de beslissing vooruit blijven schuiven en waar ik mij vooral aan ergerde, het niet nakomen van het tijdstip van berichtgeving.  Uiteindelijk zegevierde  het gezond verstand en werd de vlucht verschoven naar de zondag.  Op zondagmorgen werden we geconfronteerd met de nodige heiigheid maar het zonnetje deed zijn werk waardoor de duiven om 10.00 uur in Quievrain gelost konden worden.  Kalme zuidwestenwind maar onderweg zullen ze ongetwijfeld wel een buitje hebben moeten omzeilen want boven de Noordzee lag een langgerekt regenfront.
244 km, met een zuidwestelijk windje, zullen ze 1500mtr halen?  Mijn maat E.J. arriveert met een appeltaart, ‘hebben we wat te vieren’?.  We beginnen en eindigen met taart vertelt E.J.  Niet veel later schuift Ben aan en begint het wachten. Om 12.39 uur dient de eerste zich aan, eerlijk gezegd hebben we geen duif over zien komen, de vereniging App blijft stil, dan komen de eerste berichten binnen, allemaal latere tijden tot uiteindelijk de tijd van mijn broer doorkomt en dat kan niet missen, hij pakt de snelste van Heemskerk. Peter van harte gefeliciteerd
Opnieuw een geweldige uitslag en natour kampioen!
 
Opnieuw zie je dat de snelheden per rayon/kring uit elkaar liggen maar waarom komt met zuidenwind Castricum, Heiloo, Alkmaar enz. niet aan onze snelheid?  Zaten deze duiven in  een andere wagen? We gaan maandagavond  deze onwenselijke situatie nog één keer aan de kaak stellen!!!
De uitslag in P.V. Heemskerk
1-5-6-8 Peter Nijman, 2-3 Martin Knap, 4e Jos Nijman, 7e Simon Durge, 9-10 Gerrit de Boer/Sanne
Peter en Martin zijn de absolute uitblinkers deze week!
Het kampioenschap Natour P.V. Heemskerk
1e on en 1e aangewezen Peter Nijman, 2e on en 2e aangewezen Simon Durge, 3e on en 3e aangewezen Gerrit de Boer/Sanne, 4e on en 4e aangewezen Jos Nijman, 5e onaangewezen Ron van Rijn 5e aangewezen Martin Knap.
Het kampioenschap GENERAAL P.V. Heemskerk
Onaangewezen 1e Jos Nijman 2e Gerrit de Boer, 3e Simon Durge,4e Comb van der Aar, 5e Henk Beentjes.
Aangewezen 1e Gerrit de Boer 2e Jos Nijman 3e Simon Durge 4e Cees Niesten 5e Henk Beentjes

Reacties