donderdag 14 juni 2018

Henk Beentjes


Duivenverkoop Henk Beentjes
Woensdagavond  13 juni, was het dan zo ver dat de duiven van Henk verkocht konden worden in het clubgebouw van P.V. Heemskerk.  Een gedwongen verkoop door trieste omstandigheden want anders ga je zo’n lot kwaliteitsduiven niet op dit moment van het jaar verkopen. Veel belangstelling van club en streekgenoten en een uitgelezen kans om voor een ‘leuk’ bedrag een duif aan te schaffen.  De verkoopleider Peter Beentjes memoreerde  nog eens dat Henk uit een echte duivenmelkersfamilie komt, want ook broer Gerard, Jan en Piet waren fanatieke duivenmelkers en nu Henk zijn duiven moet verkopen komt er helaas een einde aan deze duivenmelkersfamilie.
Peter legde nog uit dat er kooporders waren en wees nogmaals op de aangeboden kwaliteit en startte de verkoop om 8.45 uur en bracht de duiven vlot aan de man. De duurste duif verwisselde voor 500 euro van eigenaar, een aantal voor dik 400 maar het grootste gedeelte tussen de 100 en 200 euro. Waar kun je voor zo’n bedrag nog een bewezen duif kopen. Om 10.15 uur viel de hamer voor de laatste keer waarna de duiven uit de kooitjes gehaald konden worden door de nieuwe eigenaren.
Wij bedanken P.V. Heemskerk voor zijn gastvrijheid, de dames achter de bar voor hun goede zorgen, Cees Weel voor het soigneren van de duiven. Wij bedanken de kopers en wensen jullie veel succes met de aankopen en hopen dat ze nog veel goede nazaten geven, zodat de naam van Henk nog lang zal voortleven. Henk heel veel sterkte.
Peter Beentjes / Jos Nijman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op naar Duffel