vrijdag 31 augustus 2018

#nieuwsvanachterdeduinen#


#nieuwsvanachterdeduinen#
Deze week staat er voor mij maar één vlucht op het programma, namelijk onze 4e natour vlucht maar daarnaast wordt ook Fontenay (de laatste jonge duivenvlucht die alleen telt voor de Afdeling) gevlogen, een vlucht waar ik zelf niet aan meedoe maar wel één waar ik naar uitkijk. Prachtig om die duifjes bij een specialist te zien thuiskomen…..in Heemskerk zijn er bijna 200 mee.
Verder zag ik vorige week een voorstel voorbij komen over de dagfond vluchten (2019),  6 sectorale vluchten waarvan de één na laatste vervlogen wordt samen met nog een andere sector en de laatste zelfs een  Nationaal en internationaal karakter krijgt. Ambitieuze plannen al zal er nog wel wat bij geschaafd worden maar dit is wel de toekomst.  De hoeveelheid kilometers wordt voor ons nog iets meer en de animo bij veel liefhebbers zal vast nog meer kelderen dus je kunt er op wachten dat de DF straks op misschien maar een paar locaties in de kringen ingekorfd gaat worden.  Het wordt, nee het is al het terrein van de specialisten en begint al aardig tegen de ZLU vluchten aan te schuren.  Het Marathon kampioenschap “De allerbeste” wordt waarschijnlijk al op schitterde wijze gewonnen door “Athena” een super DF duif uit Den Helder (Combinatie Hoffman/Regtop),  3x kop boven de 700 km!
Nu afwachten wat de’secties’ Vitesse, Midfond en jonge duiven uit de hoge hoed toveren,  we krijgen waarschijnlijk genoeg vluchten en het lijkt onvermijdelijk dat je keuzes moet maken, allemaal stof voor de wintermaanden.   
Verder las ik een interessant artikel in het Neerlands Postduiven Orgaan (digitaal) van de bekende dierenartsen Gobel/ van der Sluis.  Goed verhaal over de jonge duiven… http://www.neerlandspostduivenorgaan.nl/doktersraad/doktersraad-augustus-2018/

Ook de nieuwste DVD van de Koerier bekeken, altijd leuk om 2 totaal verschillende hokken te zien. Absoluut een aanrader.

De vooruitzichten voor woensdag waren van dienaard (regen en draaiende winden) dat ik mijn zomerjongen thuis heb gehouden, volgende week wordt nog een keer Quievrain gespeeld en kunnen ze mee. Het station Quievrain werd gewijzigd in Meer en de duiven werden voor de naderende buien om 8.00 uur gelost. In de ochtend was het in N-H vrij heiig en de meeste regen bleef (gelukkig) boven zee en trok langs de kustlijn weg maar ik vond het een ‘dreigende’ ochtend, ben nieuwsgierig hoe de duiven zijn afgekomen…………..maar sowieso blij dat ik ze thuis heb gehouden.
Ondertussen zijn ook de laatste kweekduivinnen weggehaald en kunnen ze in alle rust de rui voltooien, ook loop ik regelmatig door het jonge duivenbestand en heb nu wel een 11 jonge doffers op de korrel, die mij aanstaan.  Mijn weduwnaarshok heeft slechts 16 bakken waarvan er nu nog 13 bezet zijn maar slechts 5 doffers hebben genoeg gepresteerd om zeker te zijn van een plek voor komend seizoen.  Bij de duivinnen (oude) zijn er een 12 tal die een verblijfsvergunning krijgen, alle jonge duivinnen die mij aanstaan mogen blijven want ik speel elk jaar met een overtal aan duivinnen. Ik heb ruimte voor een 25 totaal maar zoveel zullen het niet worden.  Wanneer ik echt met de jonge duiven zou spelen, selecteerde ik meer op prestaties maar dat spelletje viel dit jaar wederom in duigen dus selecteren we opnieuw op bouw.

De oude duiven zitten eind van de week op jongen van één of twee dagen en een enkeling op aangepikte eieren, ze  zullen de pluimen nu iets meer vast houden en wellicht kunnen er een 10 tal mee, pluimen en motivatie zijn het belangrijkst.

De omstandigheden lijken goed te worden, droog, zonnetje en de wind is oost met stukken kopwind maar aan de kust kan de wind ook uit het zuiden waaien(windkracht 2)  Fontenay kan dus een mooie vlucht worden maar het zijn ook prachtige omstandigheden voor de natour duiven. Iedereen succes…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De laatste van het seizoen