The Day After


The Day After
Zaterdag stonden er 2 vluchten op het programma, onze laatste DF vlucht uit Fontenay en onze 6e jonge duivenvlucht uit Quievrain. Spannende dag want je wilt een vroege duif draaien maar gaat dat lukken? De omstandigheden zijn zwaar, de koperen ploert zorgt voor hoge temperaturen in Frankrijk en er staat een aardig kopwindje langs de kustprovincies .  In de vroege ochtend vraag ik mij af ‘zijn er al duiven van de 2 marathon vluchten’, dus snel een blik op de  diverse sites en die laten zien dat er wel wat duiven vallen maar mondjesmaat, de omstandigheden zijn dus ‘pittig’.
Wat voor snelheid zullen de jongen halen, we zien de snelheid zieneroog  kelderen, pas om 11.05.25 wordt de eerste duif in de club gedraaid en de 10e duif pas 13 minuten later. Uiteindelijk staat het in de club 36 minuten open en we moeten gewoon realistisch zijn, onze club pakt ze slecht. Het is dus een taai vluchtje geworden, maar de specialisten ‘elders’ pakken ze aan de lopende band dus absoluut geen slechte vlucht.  Zelf ben ik niet (helemaal) ontevreden met de 10e plek in de club en met 10 van de 26 in de prijzen (14e tegen 849 duiven CC),  tegen de avond zijn de laatste 2 ook present.  Dan begint het wachten op de duiven uit Fontenay en daar kan ik kort over zijn, ik begin veel te laat, weg punten, weg kampioenschap DF.  Gewoon op waarde geklopt door de mannen die betere hebben, zo simpel is het. De duiven komen later prima door en in het schemer komen de laatste thuis.  Naar de oorzaak hoef ik niet verder te zoeken want het oude duiven seizoen zit er op en de selectie heeft inmiddels plaatsgevonden.  In het rayon pak ik met mijn 1e getekende de 37e plek en door deze klassering word ik nog wel 1e kampioen oude duiven, zowel on als aangewezen in de kring, voor wat zo’n kampioenschap waard is. De ‘113’  pakt de titel kampioensduif DF alsmede 1e  asduif oud in het rayon.  Toch nog iets om het glas op te heffen.   We kunnen terug zien op een prachtig oude duivenseizoen met ups en een paar downs, veelal vluchten met kopwind en de laatste maanden onder zeer warme omstandigheden.  Verbazingwekkend hoe goed de duiven zich kunnen aanpassen en presteren onder deze omstandigheden.
Bij de jonge duiven pakt Piet Baltus de overwinning en wordt het zelfs een dubbelklapper. Piet van harte gefeliciteerd!
 
1-2 Piet Baltus, 3-6-8 Siem Durge, 4-5 Hans Baltus, 7 George van Brienen, 9 Mart Knap, 10 Jos Nijman
Fontenay wordt gewonnen door een ontketende Ron van Rijn. Hij kwam, zag en won de enige dagfondvlucht dat hij meedeed met enorm machtsvertoon. Ron van harte
 
1-2-3 Ron van Rijn, 3-7 Gerrit de Boer, 4 Cees Niesten, 5-8 -9 Comb van der Aar, 6 Mart Knap

Cees Niesten wordt 1e onaangewezen, 2e Gerrit de Boer,3e Jos Nijman.

Gerrit de Boer wordt 1e aangewezen, 2e Jos Nijman, 3e Cees Niesten

Reacties