zondag 12 augustus 2018

The Day After


The Day After
Zaterdag prachtige omstandigheden, al kregen de duiven uit Roosendaal net voor het arriveren een buitje op hun kop maar dat mocht de pret niet drukken.  Onderweg moeten de duiven van beide vluchten het windje in de rug gehad hebben, gezien de hoge snelheden. Toch stond de wind in Heemskerk meer west met zelfs een beetje noord er in, waarschijnlijk is dit ook de reden dat de snelheden afnamen richting de Noord. Weer en wind je hebt het niet in de hand maar verder was het mooi vliegweer.
De duiven uit Roosendaal waren om 8.00 uur gelost en om 9.00 uur verschenen er zwarte wolken boven Kennemerland en viel er lokaal een bui uit. In Heemskerk stonden 594 duiven in concours en met een kleine 12 minuten zijn de prijzen eruit.  Slechts 6 jonge duiven konden zich nestelen tussen de eerste 50 aankomsten, want deze vlucht werd gedomineerd door de oude duiven.
Hierna was het wachten op de duiven uit Peronne en de snelheid van deze vlucht ligt aanmerkelijk hoger dan die uit Roosendaal, in afdelingsverband wordt de kring helemaal zoek gespeeld maar dat was volgens verwachting. In de club 430 duiven en met 11 minuten zijn de prijzen eruit.
 
De uitslag Peronne
1e Piet Baltus, die aan een geweldig jonge duiven seizoen bezig is. Piet wederom van harte!
2e -4e Gerard Weel, 3e Hans Baltus, 5e Gerrit Twaalfhoven, 6e Wim Geerlofs, 7-8e  Gerrie Lotterman 9e Martin Knap 10e Gerrit de Boer.
 

De uitslag Roosendaal
1e en 9e  Peter Beentjes die 2 minuten los speelt en zijn duivin in de stromende regen pakt.  Peter van harte gefeliciteerd!
2e-7e Peter Nijman, die ze geweldig pakt 34/27 en aan de 21e plek er al 8 heeft. 3e Jos Nijman, 4e Comb. Van der Aar, 5-8 Martin Knap, 6-10 Dirk Ebbers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten