donderdag 9 augustus 2018

#nieuwsvanachterdeduinen#


#Nieuwsvanachterdeduinen#
Ook begin deze week kregen we nog te maken met een paar tropische dagen en laat nu net onze enige africhting voor de nalijn op het programma staan.  Deze werd dan ook even na het middaguur (maandag) geannuleerd.  Prima, ik denk dat de deelname miniem geweest zou zijn, zelf had ik samen met mijn broer (zaterdag) al besloten onze duiven zondagmorgen in te korven voor Numansdorp. Zondag was het een prachtige dag met prima omstandigheden en de duiven kwamen vlot en fris thuis, slechts een paar hebben de weg naar huis niet kunnen vinden.  Ik ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren en welke mogelijkheid nog geboden wordt.  De afgelopen jaren werden de eerste Natour vluchten ‘overheerst’ door de vroege jongen die je aan de gang moest houden maar door het verschuiven van het programma zullen die deze keer niet meedoen. De oude duiven hebben genoeg ervaring  om zonder een oefenvlucht ingezet te worden maar er is een grote groep liefhebbers die hun jongen pas voor het eerst gaan spelen plus nog de groep jongen van de 3e en 4e ronden en ga je die in één keer op 100 km spelen?  Zelf bied ik ze nog een keer aan voor een africhting uit Numansdorp op de zondag en wie weet speel ik ze daarna door op de africhtingen op de woensdagen of stap ik in op Duffel.  Ben benieuwd hoe het vervolg programma voor de jongen eruit gaat zien want het wordt nu wel tijd voor 2 nachten mand. Bovenstaande schreef ik dinsdagavond toen was er nog niets bekend.  Woensdag in de loop van de middag verschenen de lossingsstations op de site, de jonge duiven gaan naar Morlincourt en dit wordt onze 1e MF vlucht met 2 nachten mand. Prima, we kunnen nu het vliegprogramma vervolgen. Voor de Natour staat Roosendaal op de site. Niet veel later volgt er een verandering en wordt Morlincourt ingewisseld voor Peronne. De wijziging Roosendaal gedeeltelijk in Zevenhuizen kan ik wel begrijpen, maar dat kring 3 met westenwind tegelijk los gaat met 4 en 5 vind ik niet handig voor de zomerjongen.  Kleine moeite ze per rayon los te gooien.  Het grootste gedeelte van het seizoen zijn we aan het improviseren en voor de groep die nu voor het eerst zijn jonge duiven in de trailer heeft, zou het opnieuw welkom zijn.  Hopelijk loopt het goed af…..

Verder weinig nieuws, het oude duiven seizoen zit er op en ik heb de balans opgemaakt van een mooi maar loodzwaar seizoen. Verliezen heb ik bijna niet geleden, zeker niet op de DF maar juist op deze discipline gaven mijn duiven, op één duivin na, er de brui aan. In 2019 moet dit anders, specialisatie is het toverwoord want anders doe je voor spek en bonen mee of je bent afhankelijk van een enkele duif maar ik koester wat de duiven wel hebben gepresteerd.
 

Kampioenschappen 2018
Vitesse
Club, 2e onaangewezen en 1e aangewezen
Kring CC, 4e onaangewezen en 1e aangewezen 1e/2e/4e/10e kampioensduif, 7e Hokkampioen
Kring 3, 10e onaangewezen en 1e aangewezen
Afdeling, 6e aangewezen en 20e kampioenduif

Midfond
Club, 1e onaangewezen en 2e aangewezen. 3-6-10e Kampioensduif
Kring 3, 1e onaangewezen, 1e Hokkampioenschap 7e kampioensduif
Afdeling, 7e onaangewezen en 12e hokkampioenschap

Dagfond
Club, 3e onaangewezen en 2e aangewezen. 1e Kampioensduif-7-13-14
Kring, 8e onaangewezen en 5e aangewezen. 1e kampioensduif
Afdeling, 39e onaangewezen en 20e aangewezen 11e kampioensduif

TOTAAL OUD
Club, 1e onaangewezen en 1e aangewezen. 1-3-4-7-11-15 kampioensduif

Kring, 1e onaangewezen en 1e aangewezen. 1e en 10e kampioensduif 

Op Peronne gaan er 24 of 25 mee en ik hoop dat ze goed naar huis komen, want ervaring opdoen met 2 nachten mand vind ik belangrijk. De warmte is uit de lucht en ze krijgen voor het eerst met wat wind op de staart te maken, na zo veel weken warmte en kopwind een enorme omschakeling.
Mijn 20 zomerjongen gaan  niet naar Roosendaal maar naar Numansdorp en de hoeveelheid oude duiven voor de 1e natour vlucht is afhankelijk van het tijdstip van eieren leggen. Een 10 tal doffers gaan sowieso mee en wie weet nog wat duivinnen……………..succes allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten