zaterdag 11 augustus 2018

Peronne en Roosendaal


Peronne en Roosendaal
De afgelopen dagen kwam de regen bij vlagen met bakken uit de hemel, goed om de temperatuur wat naar beneden te krijgen maar ook de natuur zat te springen om wat regen.  De vooruitzichten voor vandaag zijn echter goed al staat er wel een stevig westenwindje waar maar weinig zuid in zit dus de duifjes waaien echt niet naar huis.
De jonge duiven staan in Peronne en een blik op de compuclub leert dat ook afdeling 5 daar staat met zijn jonge duiven, gebeurd niet vaak want meestal staan zij een station verder.  Ben wel benieuwd hoe het vervolg er uit gaat zien en wat nu nog telt voor de club, kring, afdeling. Bij ons in Heemskerk zijn toch nog ruim 400 duiven ingekorfd , vorig jaar 338!  (in de afdeling ruim 6000, toch 1000 minder t.o.v. vorig jaar Peronne)
Voor Roosendaal wat voor veel jonge duiven de eerste kennismaking met de trailer is, zal het met de stevige westenwind en de gelijke lossing met de Amsterdamse en Zaanse duiven best een ‘klusje’ worden. Zelf heb ik wat oude duiven uitgezocht, de doffers staan op drijven en de duivinnen zullen eerdaags op eieren komen, niet de meest ideale standjes en ook de pennenstand is al in een ver gevorderd stadium.  In Heemskerk zijn totaal 600 duiven ingekorfd (738 in 2017, ruim 2000 in de kring)
Roosendaal om 8.00 uur los en Peronne om 7.15 uur 
Het vervolgprogramma voor de jonge duiven volgens de NPO???? 
https://mailchi.mp/npoveenendaal/op-de-hoogte-10-augustus-2018

Deze week geen lijst maar volgens de App is de snelste op Roosendaal Peter Beentjes 9.16.44
Op Peronne  rond 10.43/10.44.
2 prachtige vluchten met vooral op Peronne hoge snelheden dus moet er toch een aardig portie zuidenwind in hebben gezeten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten