vrijdag 17 augustus 2018

#nieuwsvanachterdeduinen#


#nieuwsvanachterdeduinen#
#De laatste loodjes
Deze week onze laatste jonge duivenvlucht die telt voor de club en kring, afgelopen zondag schepte onze afdeling gelijk duidelijkheid hoe het vervolg er uitziet. Nu we nog maar één vlucht te gaan hebben, zal ik mij nog ’n keertje opladen en een ploegje klaarmaken voor Morlincourt misschien tegen beter weten in maar de duifjes zijn kerngezond, zitten nog redelijk in de pluimen en nog een vlucht met 2 nachten mand is goed voor de ervaring.  Voor de echte specialisten is het smullen Morlincourt, Fontenay en nog Melun te vervliegen.
De zomerjongen hebben 2x Numansdorp gevlogen (88 km) enkele zijn achtergebleven, sommige kwamen na een paar dagen terug en zowaar werd er één opgegeven en die heb ik opgehaald bij Jan Schreurs in Nieuw Vennep. Jan bedankt! De zomerjongen speel ik verder door op de midweekse africhtingen en zullen uiteindelijk Quievrain of Roye als eindbestemming krijgen.  Dus afgelopen dinsdagavond naar Zaanstreek Noord om ze in te korven voor Meer.  Drukte van jewelste, buiten inkorven op deze mooie zomeravond, hoop bekende ‘vluchtig’ gesproken niet te lang blijven hangen maar rap naar huis. Deze midweekse africhtingen voldoen wel aan een behoefte want ik telde toch tegen de 50 manden, of die allemaal vol raakte, geen idee maar het zal weinig schelen… woensdag werden de duiven om 12.00 uur gelost, de hele middag duiven…..ze hebben weer wat geleerd.
Dat een duifje ophalen loont, blijkt wel bij Esther Bultman van Duivendirect. Zij kwam haar eigen duifje ophalen die bij mij was binnengelopen en na een weekje rust vloog het duifje een 1e in de club en 2e in het rayon.  Esther bracht mij gelijk op de hoogte van dit heugelijke feit en ik kan daar echt van genieten. De moraal van het verhaal lijkt mij wel duidelijk…………….
De 4 duiven die wij naar de O.L.R. in Portugal hebben verzonden, zijn allen nog aanwezig en hebben hun eerste trainingsvluchtjes achter de rug. Blijf het bijzonder vinden dat ze tussen ruim 2000 andere duiven, de eerste 4 maanden zonder kleerscheuren hebben overleeft.
De oude duiven zitten nu op eieren, (woensdag hebben de laatste hun 2e eitje gelegd) het is nu zaak ze nog een beetje aan het trainen te houden en anders zal ik er een paar keer mee moeten rijden.  De natour is een apart spelletje, het gaat nergens meer om en je vliegt vaak tegen een vrij grote groep zomerjongen en toch vind ik het wel leuk.  De duifjes zijn fel op het nest en gedragen zich vaak totaal anders dan op weduwschap, het enige probleem is vaak de rui maar door bij te lichten probeer ik het dek een beetje vast te houden.  Mocht een duif helemaal kaal vallen, schroom ik niet de duif thuis te houden. Dus het wordt de komende weken duiven uitzoeken maar ook dat is geen probleem want ik moet er ook thuishouden op de eitjes warm te houden.
Het lijkt wanneer ik naar de voorspellingen kijk,  opnieuw een voor de wind vlucht te worden, grotendeels droog met af en toe lokaal een spatje regen, in de ochtend het zonnetje en later bewolkt, aangename temperatuur en zuidwest 3 tot 4. Hopelijk vroeg los en mooie vluchten…………..succes.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duffel