donderdag 4 juni 2020

protocol en vliegprogramma




V23 Roosendaal 6 juni 2020 en Covid protocol 2.0


Beste Leden,
Gisteravond is tijdens het overleg met de Covid 19 werkgroep en de afgevaardigden van de afdelingen protocol 2.0 besproken en definitief vastgesteld.
Versie 2.0 biedt de mogelijkheid om met een 2e inkorftafel te gaan werken. Dit geeft met name de grote verenigingen ruimte om de duiven sneller in te kunnen gaan korven. Deze 2e inkorftafel dient buiten het verenigingsgebouw te zijn. Bij het toepassen van een 2e inkorftafel wordt het aantal personen gemaximeerd tot maximaal 9 personen.
Daarnaast is het maximaal aantal personen voor het inladen van de manden verhoogd van 4 naar maximaal 9 personen. Wij verzoeken hierbij de verenigingen hiervan gebruik te maken zodat het uitladen en inladen van manden sneller kan plaatsvinden en er minder vertraging ontstaat bij het ophalen van de duiven.
Een andere wijziging is dat het met versie 2.0 toegestaan is om een competitie te houden op verenigings, kring en afdelingsniveau. Het weer starten met de competitie houdt in dat er geen vrachtduiven meer toegestaan zijn; alle duiven dienen geregistreerd te worden als wedstrijdduiven of invliegduiven.
Om er voor te zorgen dat elke vereniging voldoende tijd heeft om alle zaken (creëren 2e inkorftafel, het chippen van alle duiven, aanpassen inkorfschema i.v.m. invliegduiven i.p.v. vrachtduiven) goed voor te bereiden heeft het Afdelingsbestuur besloten om de competitie te starten op 13 juni. Komend weekend hebben wij dus nog een trainingsvlucht. Omdat wij geen lossingsvergunning kunnen ontvangen voor Lennik wordt de losplaats zoals reeds gecommuniceerd Roosendaal.
Kortom: Komend weekend is het dus nog mogelijkheid om naast concoursduiven ook vrachtduiven mee te geven. Vanaf 13 juni kunnen naast wedstrijdduiven alleen nog invliegduiven ingekorfd worden.
Wij wensen iedereen veel succes voor komende zaterdag.
Met vriendelijke groet,
Bestuur Afdeling Noord-Holland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day after