zaterdag 27 juni 2020

THE DAY AFTER


THE DAY AFTER

Zaterdag stond Pont ST Maxence op het programma, na de voor mij onbegrijpelijke vlucht uit Peronne had ik besloten slecht 2 doffers en verder 21 duivinnen te spelen want met donderdag en vrijdag ‘bloedje’ heet en op zaterdag een omslag in het weer met kans op buien en misschien wel geen lossing, leek mij dat de beste keuze. Het niet kunnen lossen bleek gelukkig niet van toepassing en op de plaats van lossing was het zelfs prima weer. De duiven werden gelost om 8.15 en een klein rekensommetje leerde dat ze ‘achter’ de duiven van afdeling 5 vlogen dus zouden wij mooi de snelheden in de gaten kunnen houden.  Wanneer dan de 1e tijden doorkomen neemt de spanning toe, maar om nu te zeggen dat ze aan een touwtje kwamen in afdeling 5, was ook te veel gezegd.  Het zou dus weleens een vlucht met grote verschillen en gaten kunnen worden, wij hebben natuurlijk geen idee wat ze onderweg tegenkomen
.
Toen de eerste tijd van afdeling 6 op het scherm verscheen was het wel schrikken want dat was aanmerkelijk sneller dan verwacht. De club app bleef stil en plots komen er 2 duiven zij aan zij aanknijpen en dat blijken 2 redelijke tijdduiven te zijn, hierna blijven de duiven ’goed’ doorkomen en stonden wij gedrieĆ«n te genieten van de aankomsten. Waarom nu wel en vorige week niet, zullen wij wat keren tegen elkaar gezegd hebben. Het enige pluspunt is dat wij wat vertrouwen hebben ‘getankt’. Duiven zijn allemaal weer thuis en een uitslag die hoop geeft.

De overwinning ging naar de Combinatie Weel. Kees en Jeffrey van harte gefeliciteerd!!
1-17-18 Comb Weel.  2-3-10-12-15-19 J.A Nijman.  4-8 Frank Rodenburg  5 Gerard Twaalfhoven. 6 Simon Durge. 7 Hans Baltus. 9 Daan Oussoren. 11 Peter Nijman. 13 Henk Brondijk. 14 Comb van Vliet. 16 Piet Baltus.  20 Jan Vogelzang.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day after