zondag 7 juni 2020

THE DAY AFTER


Zaterdag 6 juni, wederom een schitterende vlucht met een supersnel verloop. De duiven stonden voor de 3e keer in Roosendaal en werden om 8.45 uur gelost. De duiven kwamen geweldig aan maar daar bleef het bij want het is wel de bedoeling dat je zo snel mogelijk de antenne aantikt. Hoge snelheid, harde wind zorgde voor vertraging maar ja bij wie niet! 😉 De duivinnen kwamen deze keer beter af dan de doffers en dat doet mij deugd want de dames zaten nog in een aardige dip. Het concours stond een 4 minuutjes open en de duiven waren binnen een half uurtje thuis en in menig afdeling duurde het langer en kwamen de duiven ook niet geheel droog thuis.

Ook de enige verloren zoon op de 1e vlucht, kwam nadat hij in zeeland was gelost thuis (bedankt Peter Borremans). De vliegploeg is na 3 vluchten nog compleet.

De uitslag was niet bijzonder maar tegen 1380 duiven 35-42-53-56-89 enz. Broer Peter deed het een stuk beter met de 3-4-63-87-90 enz. Wederom zijn duivin de 366 voorop….nu 3e tegen 1380 vorige vluchten 5e tegen 1739 en 2e tegen 1760 duiven.👍


We gaan ons opmaken voor de volgende vlucht en wanneer ik kijk naar het nationale vluchtprogramma moeten er nog wat wijzigingen doorgevoerd worden.

In de club was Frank Rodenburg de te kloppen man, zijn duiven zagen erbij het inkorven al fantastisch uit en met een westenwind moesten ze in Uitgeest vroege duiven pakken en dat gebeurde ook!! 1-5-6 Frank Rodenburg, 2-7 Twaalfhoven, 3-4 Peter Nijman, 8 Comb. Weel, 9 Nico Laan, 10 Daan Oussoren. 
In de kring zijn de eerste 5 prijzen ook voor P.V. Heemskerk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day after