donderdag 5 augustus 2021

LENNIK

Deze week staat alleen Lennik jonge duiven op het programma. Onze 4e wedvlucht en de 5e keer dat ze in de vrachtwagen zitten.

Vorige week was ik niet helemaal tevreden, vond ze ook niet top wat mede te maken had met de vele regenbuien en nattigheid in de rennen. Juist deze tijd reken je op warmte en droogte, mooi niet dus. Daarnaast werden we in de club en Rayon totaal overklast door één liefhebber (Peter Beentjes) die ze aan een touwtje kreeg. Natuurlijk een diepe buiging, hij heeft klasse duiven maar ze moeten ook in een prachtige conditie zijn geweest. Aan mij om ook te zorgen dat de duiven tiptop in orde zijn want anders ben ik opnieuw kanonnenvoer.

Ik schreef al eerder voor mijn oude duiven zit het seizoen erop. 13 koppeltjes zitten al 4 weken bij elkaar en de kleine jongen heb ik verwijderd en laat ze weer op eieren komen. De rui mag zijn gang gaan en de lichten zijn en blijven uit. De nalijn begint dit jaar ook vrijlaat door wat veranderingen, maar ik hecht dit jaar meer aan een goede, gezonde rui dan ze met allerlei kunstgrepen in de pennen te voor een paar verlate vluchten. Alle kampioenschappen oude duiven zijn bekend en om in dit jaar bij de kampioenen te staan, is geen sinecure dus bij deze allemaal proficiat! (De nalijn begint pas op 21 augustus met Roosendaal en de 1e africhting is Zevenhuizen inkorven op 16 augustus.)

*Mocht je de duiven aan de gang willen houden, is het inkorven bij Zaanstreek – Noord misschien een optie. 😏😏

De kweekduiven moeten ook hoognodig uit elkaar dus de weduwenren moet leeg. De paar oude duivinnen die niet actief zijn zal ik volgende week bij de vroege jongen of in het hok van de zomerjongen plaatsen. 

De afgelopen dagen de zomerjongen in de manden gezet en weggebracht. Deze duiven trainden/trainen  prima en hebben zich waarschijnlijk goed afgericht, toch breng ik ze tot 25 km weg en de slimste moeten maar boven drijven. Vanaf mei totaal 32 jongen afgezet, volle bak en veel dagen van 11.00 uur tot in de middag open hok. Ik heb ze woensdag in de mand geplaatst en opnieuw genoteerd welke duiven er nog zijn want er zaten nog 30 in het hok. 2 duifjes uit één koppel foetsie. Nog een paar africhtingen en volgende week de chipring om. 

Het weekend komt de wind uit de zuidwesthoek. Ik word een beetje gelaten en mistroostig bij dergelijke vooruitzichten. In Turkije en Griekenland is het echter 40+ en worden geteisterd door fikse branden, dus dan maar liever een buitje😜. Succes. 

*Van de website van de Fondclub

*2de toer :

Wo 04-08 Meer (Belgie)

Wo 11-08 Meer (Belgie)

Wo 18-08 Asse Zellik

Wo 25-08 Asse Zellik

Wo 01-09 Quievrain

Wo 08-09 Roye 

Inkorven op dinsdagavond bij Zaanstreek-Noord. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day after