zaterdag 7 augustus 2021

lennik

Lennik

In Heemskerk zijn vrijdagavond ruim 600 jonge duiven ingekorfd.

Update zaterdag 8.30 uur

Het is nog even wachten tot dat een opslag (buienfront) NH heeft verlaten. Het zal wel wat reken en inschattingswerk geven, hoe laat te lossen. 

De duiven werden om 10.00 uur gelost, beneden de duiven van afdeling 5 en 7 de vrijheid al hadden gekregen.

Om zelfs na een halve twaalf ging ik samen met Dirk naar buiten, alles nog een laatste check om vervolgens compulive te bekijken en verduveld de eerste duiven te melden uit Zandvoort om 11.39 uur, dan moet je met minder dan 10 minuten duiven hebben. De lokker in de hand en om 11.49 zien wij een 4 tal duiven de kop van NH intrekken. Niet veel later komt de 1e aanknijpen, de lokker laat ik uit mijn hand vliegen en pats valt de duif ernaast, niet veel later op de klep...tijd 11.50 uur. We keken elkaar aan dat moet een tijdduif zijn. 1 minuutje later komt er 9 aan, je weet het dan wel.....niet getreurd de 1e telt. Daarna kwam er alleen maar duiven terug.

Het was dus een vlucht gejaagd door de wind en de eerste zitten boven de 1700 meter en in de bovenlaag moet wat oost gezeten hebben willen de snelheden aan de 'kust' weer liggen gemiddeld wat hoger zo ook zullen de lokale buitjes ook wel invloed gehad hebben............vanavond weten we meer............


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day after