donderdag 9 september 2021

Fontenaye en Quievrain

 

Nog even een terugblik op afgelopen weekend, omdat deze uitslag, in deze omvang, niet vaak voorkomt.

Vorige week op Lennik pakte PV Heemskerk maar liefst 50 plekken bij de eerste 100 tegen 7000 duiven. In het snuitje van de uitslag zelfs 24 bij de eerste 30. Komt echt niet vaak voor! Volgens mij zijn ze allemaal langs de kust via Zandvoort over het F1 circuit gevlogen😝 en na voorbeeld van Max met hoge snelheid over de finishlijn gekomen. Laten we eerlijk zijn, de omstandigheden waren in ons voordeel.😎 Ik heb een paar liefhebbers aan de telefoon gehad, die zich het een en ander afvroegen, maar ik weet het antwoord ook niet.

Komend weekend onze laatste jonge duivenvlucht uit Fontenaye en onze op één na laatste natour vlucht uit Quievrain. De wind gaat draaien en het lijkt zuidwest te worden dus nieuwe kansen.

Vorige week waren alle jonge duiven mee, 51 stuks, Onder deze 51 zitten nog 19 zomerjongen en ook deze arriveerden allen thuis.

Ik ben voornemens zeker een 25-tal misschien wel meer, duiven te spelen op Fontenaye en de overige op Quiévrain. Ervaring op doen is belangrijk, maar het is niet altijd zaligmakend daar zijn ook weer voorbeelden te over van.

Zondag, maandag, dinsdag en woensdag en ook nog donderdag schitterend weer. Dinsdagmorgen zat ik met P.B en P.N ‘de kannibalen van Lennik’ in de tuin wat duifjes te beoordelen. Ze keken ook naar het hok/ren en ja met dit weer krijg je de duiven wel weer strakker. Altijd leuk wat duiven en samen kweekjes te beoordelen alsmede de veranderingen en plannen voor 2022 te bespreken.

Woensdagmiddag de jonge duiven nog ‘een lapje’ gegeven, heeft het zin? Ik heb ze allemaal in de hand gehad en ze zien er wel goed uit. Geen natte oogjes, kan altijd beter maar ze hebben krijtwitte neuzen, zijn strakker, komt body op en dan mijmer ik, welke zal ik meegeven? Zal ik ze niet allemaal meegeven, ze zijn gezond, heb ze voor de dagfond, kwamen vorige week van die tussenvlucht Lennik goed thuis, bijna allemaal prijs in de afdeling voor wat dat waard is, niets maar toch.  

Het is 510 km, de wind is zuidwest met misschien meer west erin (w.z.w.). gaan ze 1400 mtr dan vliegen ze 6 uurtjes. Het wordt niet warm, wel regenbuitje maar ze hebben nog genoeg dek, kan weleens een onregelmatige vlucht worden dus……..

no guts no glory, ik ga het meemaken

Succes

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten