vrijdag 17 september 2021

Niergnies

Fontenaye en Quievrain waren de laatste wapenfeiten en het resulteerde dat toch nog meer dan 50 jonge duiven in mijn hok zitten (zaten). Op Facebook kon ik lezen dat een paar Zuid-Hollandse liefhebbers schreven over de buien in België en Zuid-Holland waar de duiven doorheen moesten, dan is het helemaal opmerkelijk dat de duiven uiteindelijk allemaal weer thuis geraakten. De duiven van de 1e tour hebben op één vlucht na (wel 3x 2 nachtenmand) alles gevlogen en de zomerjongen hebben bijna alle weertypes op de nalijn mogen ervaren.

Dit jaar weinig oude maar ook slechts een beperkt aantal jonge duiven achtergebleven en het was toch geen gemakkelijk seizoen.

Ja en dat brengt mij bij het selecteren, dat is nog niet zo makkelijk bij de jonge duiven🤔.

Inmiddels begonnen met het vervangen/repareren van de vloeren in de 3 eerste rennen. De laatste 2 rennen hebben een schuiflade en die functioneren prima. Hierna gaan ik nog wat aanpassingen aanbrengen om het klimaat in de rennen wat te kunnen aansturen. Je kan het er maar druk meehebben. Nou ja, ik heb vrienden die mij helpen. 

De kweekduiven zijn een paar weken geleden al door onze handen geweest en een 10-tal zijn reeds vertrokken. 

Bij de jonge duiven ook een eerste schifting gedaan samen met broer Peter en heb ik mijn goede vriend Steef gevraagd om er komende week doorheen te gaan. 

Eind september wil ik alleen nog duiven op mijn hok hebben zitten waar ik vertrouwen in heb. 

We sukkelen de komende tijd maar door, voorlopig moet niets, alleen maar genieten. Uiteraard krijgen de duiven alle dagen goed gevarieerd, uitgebalanceerd voer (1x daags). Allerlei grit en roodsteen en het bad wordt wel 3x per week gegeven. 

Voor zaterdag wordt zuidoost tot oostenwind verwacht en het lijkt droog te blijven. De mannen/vrouwen aan de kust, die hun duiven nog tip top in orde en gemotiveerd hebben kunnen knallen!  Succes…. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten