vrijdag 3 september 2021

Lennik & Pont st max

 

Lennik en Pont st Max staan op het programma.

Ik was voornemens een 20/30 duiven op Pont st max te spelen, eerder rond de 20 dan 30 maar dan gebeurt er op dinsdagmiddag ‘iets’ met de duiven die ik om 16.00 uur los liet voor de dagelijkse training. Ze vlogen om 21.45 nog, ze trokken opnieuw de schemering  in en waren weg, scheerden na 5 minuten weer over het hok en opnieuw weg. Uiteindelijk verdwijnt de ploeg compleet uit het zicht, geen duif op de daken gewoon foetsie. De nacht valt… Woensdagmorgen om 7.45 arriveert de ploeg en gaat zowaar op het dak van het huis zitten, maar dan zijn ze nog niet binnen. Rond het middaguur komt de laatste twijfelt binnen. Het heeft geen enkele zin om deze gestreste duiven te spelen, wanneer ze donderdag goed binnenlopen zouden een aantal misschien meekunnen naar Lennik.

Omdat ik toch al de pest erin had, dinsdag gelijk maar de kweekduiven en vliegers geselecteerd. Nog 10 koppeltjes kweekduiven over, menig aankoop van de afgelopen jaren heeft zijn kans gekregen en niet gegrepen.  Bij de vliegduiven 5 oude doffers over maar nog wel een 12-tal duivinnen. Over 3 weken na de laatste jonge duivenvlucht nog een selectie ronde.  Bovenstaand klusje samen met broer Peter gedaan want de duiven/nazaten vliegen op 2 hokken. 2 weten meer dan één😊

Hierna de club in kennis gesteld ‘geen duiven mee op Pont st Max’ maar misschien wel een 30-tal op Lennik.

De overige dagen extra werkzaamheden aan de hokken verricht en vooral nagedacht over hoe door te gaan en welke aanpassingen gedaan moeten worden.

Inmiddels zag ik het bericht voorbijkomen dat Orléans wordt vervangen door Fontenaye. De reden is simpel, de afstand is te groot. Dit besluit is genomen door het NPO-bestuur.

Het was een leuk initiatief maar teruggefloten, de grond ingeboord en waarom? De oude duiven komen echt wel thuis en de liefhebbers die jonge duiven inkorven weten echt wel wat ze doen. De liefhebbers die voornemens zijn mee te doen zijn de zeurpieten niet……………

Vrijdag, de duiven zijn redelijk hersteld dus vanavond gaan de 20 zomerjongen en een vrij grote groep 1e tour jongen mee naar Lennik.  Wanneer ze goed thuiskomen kan ik er wellicht een aantal inpassen voor Fontenaye.

De vooruitzichten voor zaterdag zijn vrij zonnig met een O.N.O. windje.  Kunnen dus mooie vluchten worden…..

Succes allemaal…………..


Foto 03-09-2021 Pont St Max. We staan niet alleen😊. Prachtig weer 25 graden, hopelijk zaterdag het zelfde beeld! 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK