vrijdag 10 september 2021

Najaarsklassiekers

Giant Najaarsklassiekers 2021 Nieuwsbrief 2 

 Sportvrienden, 

De wereld is door corona volledig op zijn kop komen te staan. Gelukkig komt er wel enig licht aan het eind van de tunnel. 

We hebben het uitreiken van de prijzen over het jaar 2020 gewacht tot we op een verantwoorde manier kunnen vinden. De prijzen werden van 23 juni t/m 26 juni uitgereikt in het korflokaal administratie u in 2020 ontvangen aan de najaarsklassiekers. 

In de nabije toekomst worden wij druk met de organisatie van de editie 2021, dit wordt voor ons de 16e keer op rij de speciale najaarsvluchten vanuit Urk voor u te organiseren. 

De NPO is afgelopen winter gestart met nieuwe regelgeving ook voor de najaarsvluchten, alle consequenties zijn voor ons nog niet helemaal duidelijk. Wij wachten op nog een antwoorden vanuit Papendal. Overigens om alle misverstanden te nemen wil wij aangeven dat wij een goede verstandhouding hebben met de Nationale bond. Het is belangrijk dat we in alle geledingen van onze geweldige hobby positief met elkaar optrekken. Onze organisatie zaken de duivensport een positieve uitstraling, beide intern als extern, het is daarom een ​​zaak dat we goede banden hebben met alle geledingen binnen onze bond.  

Na het proberene jaar 2020, proberen we weer een aantrekkelijk programma voor te leggen aan de leden van de leden van de 5,6,7,8,9,10 en Waarbij we als eerste gericht zijn op de leden van de 11.6 ,7 , 10 en 11, maar waarbij de leden van de 8 en 9 zo bij kunnen schuiven. En de leden van de andere 4 afdelingen zijn van harte welkom, indien zij dit wensen. 

Prijsuitreiking Najaarsklassiekers 2020

Wij hebben lang gewacht met het uitreiken van de prijzen van de editie 2020. Voor ons voorop dat wij op geen enkele manier de deelnemers aan onze wedstrijden in een onveilige situatie wilde brengen. Naast wij goede afspraken maken met de leveranciers van de producten die wij als prijzen uitreiken. 

In totaal worden er aan 122 liefhebbers voor een totaal bedrag van meer dan 5.000 euro aan prijzen uitgereikt. Het overgrote deel zijn verse producten van zeer hoge kwaliteit.  

Ook alle. jeugdleden kregen een mooie prijs 

Wat gaat er in 2021 gebeuren?

 laat jongen 

De duivensport kent een moeilijk jaar mbt het weer. Dit is ons ook te merken aan hoe de jonge duivenvluchten zijn verlopen. 

Vluchten in het najaar hebben de laatste jaren voor een gedeelte van onze liefhebbers de functie om hun duivenbestand aan te vullen. Zeker voor de marathonspelers. Maar deze functie geldt ook voor alle liefhebbers in een jaar zoals we in 2021 beleven. 

Onze duivensport kent een verminderend ledenaantal. Deze achteruitgang wordt versneld als de liefhebbers zijn/haar duivenbestand niet op bestelling kan. Dus deze functie is belangrijk voor de duivensport in zijn geheel. 

Wij pakken deze verantwoordelijkheid als organisatie op en organiseren een aantal oefenvluchten. 1 aan de Oostkant, 2 aan de Westkant, omdat daar de stappen voor de verste afstand groter zijn.  

Het programma 2021 

Deze najaarsklassiekers kennen twee vlieglijnen, nl. een Westelijke en een Oostelijke  

De Oostelijke lijn met inkorfcentra in Damwoude, Onderdendam, Noordwolde, Balk en Urk. Met een voorlopig vliegprogramma: 

Oefenvlucht 

18/09 Zutphen   

Wedstrijden:  

 

25/09 Duiven 

02/10 Boxtel 

09/10 Sittard 

16/10 Heusden 

  Zolder 

De Westelijke lijn met inkorfcentra te Hendrik ido Ambacht, Alphen a/d Rijn, Zaandam en Urk, Op Urk kunnen de liefhebbers kiezen voor de West- of Oostlijn. Het voorlopige vliegprogramma voor de West-lijn: 

Oefenvluchten 

(door de week) 

14/09 Hazeldonk 

22/09 Duffel 

Wedstrijden: 

25/09 Lennink 

02/10 Quievrain 

09/10 Niergnies 

16/10 Roy 

De duiven mogen bij de oefenvluchten zo de mand in. Voor de wedstrijdvluchten is dat nog niet helemaal duidelijk. Wij hopen u hiervoor te informeren. 

Bij de oefenvluchten hebben wij de mogelijkheid om in twee groepen te lossen. Laat ons weten wat u van de oefenvluchten vindt en van u vooraf bent van 1 verlies van verlies in twee groepen. Stuur ons een e-mail via taartvluchten@gmail.com

 

Hoofdsponsor  

Voor 2021 zal Giant Bicycles uit Lelystad ook hoofdsponsor optreden voor de Najaarsklassiekers. Wij zijn onze hoofdsponsor dankbaar voor de in ons opgesteld vertrouwen. 

Sponsoren  

Wij, als commissie, proberen weer een uitgebreid sponsorpakket aan prijzen bij elkaar te krijgen, zodat zoveel mogelijk mensen een prijs winnen. Wilt u ook sponsoren van de najaarsklassiekers neem dan contact op met Louw van den Berg (06-22258877) van Simon Zeeman (06-23801027). 

 

Voor het goede doel willen wij ook een bonnenverkoop organiseren. Bent u een goed doelde liefhebber die graag onze doelstellingen wilde liefhebber, meldt u dan aan voor vluchten bonnenverkoop@gmail.com. 

 

Stel al uw vragen over de taartvluchten via e-mail aan taartvluchten@gmail.com . Wilt u deze nieuwsbrief in de toekomst in uw mailbox ontvangen, laat uw mailadres achter op dit mailadres. 

 

Verder zullen alle nieuwtjes weer zo spoedig mogelijk worden gepubliceerd op onze website www.taartvluchten.nl. 

 

 

In de volgende nieuwsbrief aandacht aan zaken rondom de najaarsklassiekers. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten