vrijdag 9 december 2011

duiven, tentoonstellingen en bonnenverkopingen

Deze week niet zoveel te melden over mijn duiven, de duiven maken het goed en wat kan je er dan nog meer over vertellen? Dus even niets. We zullen de tentoonstellingen en bonnenverkopen in de regio wat aandacht geven

Dit weekend is er een T.T in Santpoort en volgende week in Egmond en in Heemskerk en begin januari in Zandvoort.

Santpoort breng ik toch nog even onder de aandacht, het is ons nationaal inkorfcentrum (rayon B) en de mannen hebben het daar altijd goed voor elkaar, ook is het ons thuishonk voor de Rayon vergaderingen. Ze hebben mooie bonnetjes op de kop getikt, dus absoluut een bezoekje waard. In Egmond heb ik wat duivenkennissen zitten, 2 jaar geleden heb ik er de duiven mogen keuren en dit jaar is mij gevraagd de bonnetjes aan de man te brengen. Volgende week zal ik alle namen/schenkers van de bonnetjes op mijn Blog zetten. In Zandvoort gaan ze er ook een waar spektakel van maken, zo verzekerde mij Erwin Paap (Paap&Paap). Eind december kom ik hier natuurlijk nog op terug.

Ja, en dan hebben we ook nog onze eigen T.T van P.V. Heemskerk, dit jaar geen avond met een gastspreker of duivenkenner. Neen, deze keer niet want we hebben het veel en veel te druk met onze verbouwing, maar de T.T. pakken de mannen ( de commissie) groots aan. Veel duiven, mooie verlotingen en bonnenverkoop. Uiteraard doe ik zelf ook mee, 4 jaar geleden kon ik samen met broer Peter altijd wel een ‘viertal’ neerzetten, die meedeed voor de hoofdprijs. Het hele mooie is er tegenwoordig af, de kopjes worden wat fijner, de keurmeesters denken vaak anders over de vleugel en de stuit en ik vind het best, dus zet ik er vaak gewoon mijn beste duiven op de tentoonstelling. (Persoonlijk vind ik het nog steeds jammer dat er geen klasse meer is voor de kampioensduiven. Jammer, want juist van die duiven kan je wat leren maar blijkbaar is er geen interesse meer voor.) Ik heb er 4 op het oog, die bijna door de rui zijn en geen werkpennetjes hebben en dat is bij mijn duiven best uitzonderlijk. Een duif met ’n tekeningetje in de pen, ietsje achter gebleven pen, scheef pennetje in de achtervleugel dat heb je toch snel te pakken als ze 15 tot 18 keer mee zijn geweest maar ik heb er geen enkele moeite mee, alleen zet ik ze uiteraard niet op de tentoonstelling. Kan ik er geen (‘mooie’) vinden bij de vliegers, wil ik wel eens terug vallen op mijn kweekduiven maar dat hoeft dit jaar waarschijnlijk niet te gebeuren.

Deze week samen met Steef, de duiven (vliegploeg) van broer Peter in handen gehad. Peter weet zelf al lang wat echt goed is maar van ‘bepaalde’ duiven wil je altijd een bevestiging hebben. De bevestiging, niet doen weg ermee, of ja, het duifje is anders maar gewoon proberen, vergeet niet dat allemaal de zelfde duiven, gelijke bouw en type vragen is om problemen. Een beetje diversiteit moet je wel op je hok houden want anders word je veel te kwetsbaar. Peter heeft weer een prachtige vliegploeg en betere jaarlingen dan in 2011. De duivinnen zijn weer ’n klasse apart en de kwaliteit neemt nog steeds toe, dus de lat gaat weer omhoog.

Bij P.V Heemskerk, worden de volgende bonnetjes verkocht……….Op zaterdagavond 17 december in het oude lokaal van de “Vredesduif”. Bonnenverkoop aanvang 21.30uur

Jan Vosse, de absolute smaakmaker uit Beverwijk Totaal oud 4e onaangewezen en 2e aangewezen, Generaal 5e onaangewezen en 2e aangewezen, dit alles in het Rayon B van Afdeling 6.


Steef Duijn, de kampioenenmaker uit Heemskerk, wat dacht U van Rens van der Zijde, Lex Udo en ondergetekende, kampioen mede door de duiven van Steef. Dit jaar kietelde hij de concurrentie weer met zijn 14 weduwnaars. Totaal oud 11e onaangewezen en 4e aangewezen Generaal 8e onaangewezen en 3e aangewezen. Ik weet wat hij heeft zitten en Steef geeft altijd iets goeds mee! Hier zitten duiven met kweekpotentie, zijn eigen rooie Joop lijn met de oude Claessens en dan nog het allerbeste van zijn vriend Martin van Zon. In 2012 gaat Steef weer helemaal los, let op.

Rens van der Zijde, Lex Udo, Steef Duijn

Drie duivenvrienden spelen met overwegend dezelfde soort duiven,
de sterren van de hemel in Noord Holland
Rens van der ZIJDE, Lex UDO, Steef DUIJN (NL)


Piet van Vuuren, de snelheidsmaniak uit Heemskerk. Piet maakt uitslagen en dan denkt de concurrentie vaak ‘zijn die van Piet eerder gelost’. Piet krijgt ze vaak aan een touwtje en speelt de concurrentie op ’n hoopje. Dit jaar door allerlei nare omstandigheden stonden de duiven niet altijd op het eerste plan maar wat dacht U van 3e Vitesse, 9e Midfond en 5e jong onaangewezen. Pure snelheidsduivels!

Henk Beentjes, een ‘ALL Round’ hok, die dit jaar zijn pijlen had gericht op de dagfond. Op de Vitesse al goed met de 9e plek maar op de dagfond pakt Henk de 1e plek onaangewezen! Uiteindelijk is dit hok 3e totaal oud geworden. Dit zijn dus duiven die alles aankunnen en waar menig hok zich mee kan versterken.

Peter Beentjes, het beste hok van Heemskerk, zeker op het korte werk! 2e Vitesse, 3e Midfond en 4e op de Natoer in Rayon B. Kettinguitslagen en prachtige prijspercentages, het mes is bij Peter vlijmscherp en je ziet waarin dit kan resulteren. Peter heeft o.a. duiven van de Fam. Eijerkamp, uit het beste van het beste. Met een bonnetje van Peter kan, neen daar haal je zeker iets goeds mee in huis.

Beentjes Peter , Heemskerk

Peter speelt met bijna alleen rechtstreekse duiven van Hans en Evert-Jan Eijerkamp of nazaten van deze duiven.
2e Vitesse en 3e midfond kampioen onaangew. (21-7-2011)
Peter heeft uit twee rechtstreekse duiven van Hans en Evert-Jan Eijerkamp een topduivin gekweekt.
Deze duivin, de NL08-1418506 is van de soort Eijerkamp - Snelheid en stamt uit NL07-1370221 uit "zoon Carribean Bond" x "dochter Hertog" en NL05-2110449 uit "zoon Golden 130" x "Lady X" (uit "Chicago" x "Catharina-Amalia").
Haar beste prestatie van seizoen 2011:
  • 8e Breuil le Vert 382 km. tegen 5.797 duiven van afd. 6
  • 6e Pommeroeul 237 km. tegen 1.604 duiven van Rayon B
  • 23e Nanteuil le Hadouin 397 km. tegen 2.051 duiven van Rayon B
  • 23e Morlincourt 346 km tegen 2.302 duiven van Rayon B
De "506" behaalde in 2011 13 prijzen op 13 inkorvingen!
In 2010 behaalde ze ook 13 prijzen.
In 2009 behaalde ze 11 prijzen.
Mede dankzij de mooie prestaties van de "506" werd Peter dit seizoen in rayon B afdeling 6:
  • 2e onaangewezen Vitesse-kampioen
  • 3e onaangewezen Midfond-kampioen
Peter bedankt Hans en Evert-Jan voor de goede duiven!


Combinatie de Boer/Verhoeven, Gerrit & Jacqueline, een prachtige combinatie. Als Gerrit het ’n keer niet goed aanpakt zou hebben dan komen ze zeker op de charme van Jacqueline thuis. Ik kan mijn niet heugen dat Gerrit niet bij de kampioenen zat. Gerrit is de nestor van de duivensport in Heemskerk en heeft weer geïnvesteerd om nog beter te worden en wel bij niemand minder dan Hans Dekkers, de ‘teletekstkoning’. Wat presteerde deze combinatie Dagfond 3e onaangewezen en 1e aangewezen! Jonge duiven, de toekomst let op 2e onaangewezen en 2e aangewezen. Oud totaal 5e onaangewezen en Generaal 6e.

Jos Nijman,’n bonnetje voor een duifje uit het kweekhok (zomerjong 2012 4e ronde) maar men mag ook een duifje komen uitzoeken uit mijn laatjes van 2011. Deze komen uit mijn allerbeste beste vliegers ( o.a. 26-9000-17-900 en hier worden normaal geen duiven uit verkocht) en je kunt er vanaf april meekweken. Op dit Blog en website staan de prestaties, kampioenschappen en herkomst duiven.

Ron Kuilman, uit Velsen. Hier opnieuw zo’n ‘ALL round’ speler met fantastische duiven. Bij Theo Zwanenburg zitten de kweekduiven en al 10 jaar doen deze mannen aan samen kweek en elk jaar verhuizen er tientallen duiven naar Ron. Wat dacht U van Darius, Henk, Grizzle, Wondere 80 en de Dick, echte klasbakken pure kopvliegers. Hier zitten nog de echte oude lijn van Steven van Breemen, supers van Lindenlauf maar ook hun nieuwste aanwinsten van Dick Marijnisse die met zijn klak duiven in Brabant op de dagvluchten heerst. Ron pakt op de Midfond de 8e plaats op de dagfond de 9e en totaal oud de 6e plek. Drukke baan, jong gezin en dan zo vliegen!!  Dat lukt alleen maar als je topklasse op je hok hebt. Bezoek eens de website http://www.superduiven.nl/  Laatste nieuws, Theo Zwanenburg, rolt de tentoonstelling in Santpoort op. {Keurmeester zo horen moderne sportduiven eruit te zien}


Peter Nijman. Peter vliegt alleen de Vitesse, Midfond en Natoer en je kunt je borst nat maken als hij het op zijn heupen krijgt met zijn duivinnetjes. Kijk maar eens St Job 2562 duiven 2-14-18-20-22, Strombeek 3931 duiven 5 Nateuil 2051 duiven 3-5-9, Nijvel 3441 duiven 1-3-4-9  In het Rayon 10e Vitesse onaangewezen en 3e aangewezen. Natoer 1e onaangewezen. Peter geeft een bonnetje voor een duifje uit zijn vliegers en daar zitten geen verkeerde, eerste prijswinnaars en teletekstduiven. Peter vliegt met de zelfde duiven als Jos (zelfde kweekhok) en die twee zitten elkaar dus sportief aardig dwars. Peter gaat U zeker wat ‘goeds’ meegeven.
Peter Jonker, Wie kent niet zijn “Hertog”. Peter vloog en dan refereer ik alleen maar even aan de jaren 2007 en 2008  1e Nat. WHZB Vitesse - 3e Nat. hok Vitesse N.P.O – 9e Nat. WHZB Vitesse – 7e Nat WHZB – 2e Nat hok Vitesse N.P.O. – 4e Nat duif Vitesse N.P.O. – 11e Nat. Kampioen Midfond N.P.O. Wie heeft ooit zulke kampioenschappen behaald! Begin 2010 verkocht Peter zijn duiven en nu in 2011 heeft hij de draad weer op gepakt met mooie uitslagen, logisch want Peter had van al die topduiven nog wat nazaten en komend jaar gaat hij weer helemaal los.


Peter Jonker - Uitgeest (NL) in sneltreinvaart een vaste waarde in de Nederlandse snelheidselite

Binnen vijf jaren een kopstuk op het podium van Nederlandse kampioenschappen; het is slechts weinigen gegeven in de duivensport. Wat in 2003 begon als een hoopvolle onderneming, mondde uit tot een mega-succes, met vanaf 2005 maar liefst 10 klasseringen tussen de elite bij de kampioensstanden op landelijk niveau.
En met de fantastische ‘Pre Olympic’ (5x top 10 Nat. asduiven) en ‘Blauwe Hertog’ (1. Nat. asduif vitesse) huizen er ook nog eens twee van de beste Nederlandse duiven van de laatste jaren op zijn hok! Verantwoordelijk voor dit hoogstandje is jongeling Peter Jonker, die met slechts 16 weduwnaars week na week excelleert in groot verband. Een wondere stam duiven bleek in staat glorieus te zegevieren!

Nationale top klasseringen Peter Jonker
1. Nat. asduif vitesse WHZB (‘Blauwe Hertog’)
1. superstar Gouden Duif snelheid maand mei 2007
2. Nat. kampioen vitesse NPO 2007
3. Nat. kampioen jong NPO 2006
3. Nat. kampioen vitesse NPO 2008
4. Nat. asduif vitesse NPO 2007 (‘Pre Olympic’)
5. Nat. snelheids duif voor Olympiade Dortmund 2009 9 (‘Pre Olympic’)
6. Nat. kampioen jonge duiven 2005
6. Nat. kampioen vitesse NPO 2006
7. Nat. asduif vitesse WHZB 2007 (‘Pre Olympic’)
9. Nat. asduif vitesse NPO 2008 (‘Pre Olympic’)
9. Nat. asduif WHZB 2008 (‘Pre Olympic’)
11. Nat. asduif jong 2005 (‘Blauwe Hertog’)
12. Nat. kampioen midfond NPO 2007
13. Nat. beste Liefhebber WHZB 2007
13. Nat. asduif midfond NPO 2007 (‘Pre Olympic’)
16. Nat. asduif vitesse NPO 2007 (‘Maximus’)

Rien Kamstra, uit Haarlem. Rien is in Heemskerk een geziene gast en heeft een prachtig laat jong beschikbaar gesteld. ( vorige week was Rien in Heemskerk en zei, zoek er maar 1 uit en samen met Gerard Weel hebben we de ‘mooiste’ uitgezocht voor U) Rien, altijd toptien in het Rayon. Dit jaar 5e midfond, 9e Natoer en 3e aangewezen, 10e Generaal onaangewezen en 8e aangewezen.

Marcel Tromp, uit Egmond. Ja, we hebben ook een bonnetje van een tophok op de zware fond kunnen strikken. Marcel en Anne, hebben in 2010 en in 2011 Nationaal kopduiven gepakt en dit hok wordt de komende jaren nog sterker. Het kweekhok is de afgelopen jaren nog meer versterkt en het is slechts een kwestie van tijd dat…..ik zou zeggen, fondmannen versterk je met dit bonnetje bij Marcel zitten supers! Laatste nieuws WHZB 31e beste overnachtduif. 15e NPO hokkampioenschap marathon ochtendlossingen

Ron van Rijn uit Uitgeest, op het laatste moment hebben we nog beslag kunnen leggen op een bonnetje van 'n echte Dagfond specialist. Ron speelt Dagfond en jonge duiven en de overige vluchten worden gebruikt om op deze 2 onderdelen uit te blinken. Hij kan op deze wijze duivensport combineren met zijn baan en gezin en hoe zou ik zeggen.....4e dagfond onaangewezen, 5e aangewezen en de 4e asduif dagfond met zijn '400'. zijn jonge duiven hebben 'n goede leerschool nodig en daar zitten weer talentjes tussen, zijn'744' wordt 1e asduif jong in het rayon en Ron wordt 6e onaangewezen. Ron sloot het seizoen af met de volgende uitslag in het Rayon, Argenton 10 mee 8 prijzen 1e-5e-10e-26e-46e-74e enz. Voor wie is dit bonnetje voor 'n duifje geboren eind april/mei. Ron heeft de 'goeie'op zijn hok en hoofdzakelijk van Henny LaGrouw uit Amsterdam, topklasse!

* Ron attendeerde mij nog op het volgende, Ron’s  rode stamduivin komt Bij Ger Lotterman vandaan en loopt als een rode draad door zijn stam. De duifkampioen dagfond ‘400’is een kleinzoon van haar en de Asduif jonge duiven de ‘744’een achterkleinkind. De “rode Herman” zijn beste dagfond duif van de afgelopen 3 jaar is een zoon van haar.  Nu komt het, Ron heeft met mij afgesproken, indien het bod hoger is dan 100 euro, je een jong uit de oude stamduivin kan krijgen. Dit is natuurlijk uniek! Ron gaat dan wel komend jaar vliegen in Uitgeest maar draagt P.V. Heemskerk een warm hart toe, vandaar deze geweldige geste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op naar Duffel