zaterdag 3 december 2011

In ‘Duifke Lacht’( duivensportmagazine van Natural) het laatste nummer (17), staat ’n artikel van Dr. Jean Pierre Duchatel. Hij heeft het over het goed gebruik van knoflook in de duivensport, best heel positief maar hij heeft het nog steeds over teentjes en/of uitgeperste knoflook in het water en dus inmiddels redelijk achterhaald. De beste man is slecht geïnformeerd en niet meer actueel. Het lijkt wel of hij nog geen computer heeft want ander had hij toch moeten weten van de producten van Allimax maar ook van de uitslagen/resultaten van de universiteit van Wageningen. Goed, de Belgen doen wel meer iets langer over bepaalde zaken maar als ze al tevreden zijn over ‘bolletjes’ knoflook dan worden ze vast euforisch over gestabiliseerde allicine. Trouwens de vaste columnist in “de Duif” over ‘natuur’ producten is ook nog onwetend, trouwens ook een Belg zonder computer. Het is niet toegestaan het artikel te kopiëren, dus bent U nieuwsgierig moet U het ‘Groene Boekje’ maar proberen op de kop te tikken. ( op Duivenvaria is ook weer een artikel over knoflook gebruik verschenen met een bijna vergelijkbare inhoud)

Vandaag zouden we het dak gaan vervangen van de club en daar zaten we dan om 8.00 uur aan de koffie. Buiten kwam het met bakken uit de hemel en toen het rond de klok van negen uur wat lichter werd maar nog steeds niet droog, werd besloten, het ’n weekje op te schuiven. Ach er was nog wat schilderwerk, het lokaal ( de vloer) moest ontruimd worden. De oude tegelvloer moesten we nog ontvetten ( en een andere groep vertrok naar het oude ‘Vredesduif’ lokaal  om daar de manden schoon te maken en de tentoonstellingskooien klaar te zetten). Komende week wordt er een nieuwe vloer gelegd en ik heb nog even mee geholpen die tegels naar binnen te sjouwen. Zwart/grijze tegels, het gaat prachtig, misschien wel deftig worden. ( een hockey club zou jaloers worden)

Het oude club gebouw wordt dus klaargemaakt voor onze jaarlijkse tentoonstelling, nu dus onder de naam P.V Heemskerk. De tentoonstelling is op zaterdag 17 december, zaal open om 19.00 uur, uiteraard is er een loterij en bonnenverkoop, locatie Carel van Mande weg. Ik heb begrepen dat er ruim 120 duiven gekeurd gaan worden, een mooie klus voor de keurmeester. Volgende week zal ik vertellen wie ’n bon of een jonge duif beschikbaar heeft gesteld, ik zou zeggen noteer de datum, komt allen al is het maar om nog ’n keertje het glas te heffen en afscheid te nemen van de ‘oude’ club.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten