zaterdag 31 december 2011

Het jaar sluiten we af.

Afgelopen week stond in het teken van vele bezoekjes brengen aan bevriende duivenmelkers. Zo waren we o.a. dinsdag te gast bij Bob Berendsen. Bob kennen wij van  “de ogenavond”, die hij presenteerde,  bij onze vereniging in Heemskerk en hierna zijn er mooie contacten gebleven wat nu resulteerde in een bezoek richting Duiven. Bob is dit jaar opnieuw begonnen op zijn huisadres en heeft een mooi nieuw duivenhok laten zetten. In 2011 voorzichtig begonnen met de jonge duiven en ’n paar overgewende duiven. De eerste resultaten zijn er maar het was nog veel belangrijker om een ploegje duiven over te houden. Deze duifjes hebben we allemaal in handen gehad en daar gaat Bob de concurrentie in 2012 lekker mee kietelen. Na een heerlijk lunch (en niet alleen maar praten over duiven maar ook over andere aardse dingen) togen wij richting Didam. Bij Jos Donkers, zitten de kweekduiven. Jos en zijn vrouw zijn bezeten duivenliefhebbers en dan kan je het niet beter treffen als je daar je duiven kan onderbrengen! Hier zaten dan de oude van Loonkwekers, Bob zijn oude ingeteelde duivenstam, aangevuld met nieuw materiaal (Doppenberg en Duijn/Nijman. Hier zaten super duiven met karbonkels van ogen. Ze zaten net gekoppeld en over ’n kleine maand zullen de eerste duifjes weer geboren worden. Hierna de duiven van Jos Donkers bekeken en we kregen zijn beste in handen, ook hier prachtige duiven op een goed hok. Nog ’n uurtje nababbelen bij Jos thuis. Reuze gezellig dag, geweldige duiven gezien, de vrouwen ook nogmaals bedankt voor de goede zorgen en de gastvrijheid en zo kon het gebeuren dat we pas begin van de avond weer terug in Heemskerk waren.

Op de woensdag, donderdag en vrijdag stonden ook wat bezoekjes gepland en dan vliegt de week voorbij.

Zaterdag nog even naar de club. Het kantinegedeelte, keukentje, kantoor en toiletten groepen zijn klaar, maar het aansluiten van de computers, printers en antennes  zal in de loop van januari een vervolg krijgen en als laatste klus zullen dan alle duiven/ ringen van de oud leden van de “vredesduif” ingevoerd moeten worden. Gerard Weel was de nieuwe voordeur aan het inhangen en dat is een mooie afsluiting van het oude jaar! De club is klaar voor het nieuwe jaar. Ik plaats nu geen foto’s meer van het clubgebouw, kom naar de openingsreceptie en aanschouw het met je eigen ogen.



Op duivennet staan 2 bonnetjes te koop 1 van Steef duijn en 1 van mezelf. Ze hebben er wel ’n enorm LANG ‘verhaal’ bijgezet……. http://www.duiven.net/verkoopfr/  De opbrengst is grotendeels voor een goed doel KIKA. Ook voor deze bon geldt nog steeds dat je ook een zomer/laat jong van 2011 er op mag uitzoeken, er zitten nog een paar plaatjes van doffers.




bon 54-55-56 komen uit Heemskerk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk