zaterdag 17 mei 2014

Roye 17 mei


Roye,

Vrijdag even na het middaguur belde Cor mij op dat hij gebeld was door de hoofd convoyeur dat de wagens waren gearriveerd in Roye. Goede omstandigheden al was het wel wat bewolkt, coordinaten geprikt en uiteraard gingen de mannen de duiven verzorgen. Donderdag zijn er in de club Heemskerk 923 duiven ingekorfd. 661 voor prijs en 262 voor vracht. Kleine daling van de prijsduiven en ’n toename van vrachtduiven, de fondmannen hoorde ik ook nog praten over inkorven in Hank voor Sens en je ziet dat over ’n paar weken het marathon spel gaat beginnen, de spanning en hoeveelheid duiven neemt toe.

De vooruitzichten in de vroege ochtend zijn heiig, wat inversie en best nog koud. Wanneer je dan weet dat de vooruitzichten later op de ochtend alleen maar beter worden, lijkt ons ’n vroege lossing niet verstandig. Afgesproken elkaar om 6.30 uur te bellen en te informeren en de mannen ter plekke wakker te maken, hebben ze ruimschoots de tijd om de duiven nogmaals te laten drinken en de wagen klaar te maken.

Zaterdag 17 mei 7.00 uur.

De weersverwachting is prima, mooie zonnige met ’n matig kopwindje met ’n vleugje oost. Het laatste stuk Noord-Holland krijgen ze waarschijnlijk te maken met wat draaiende wind.

Rond 8.30/9.00 uur zal de heiigheid opgetrokken zijn, de grond inversie grotendeels verdwenen (hoge subsidentie- inversie blijft op 1500 meter in Frankrijk en Belgie  aanwezig) en belangrijk de temperatuur zal wat behaaglijker zijn.

Inmiddels zijn ze begonnen met de voorbereidingen, wij gaan nog even overleggen en kijken wie er rondom ons lossen en komen om 8.30 terug met het tijdstip van lossen.



De duiven zijn om 8.30 uur gelost. Prima omstandigheden, super vertrek.

Coordinaten zie Compuclub en denk om het melden, Roye is een teletekstvlucht.

Chauffeurs en convoyeurs weer bedankt en ’n goede terugreis en vandaag was het voor ons ’n makkelijk dagje. Veel succes, de lossingscommissie.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op naar Duffel