donderdag 29 mei 2014

Voorbereiding Morlincourt


“liever eerst ’n duif en dan een gat dan eerst ’n gat en dan ’n duif”

Dit schreef Kurt Platteeuw op zijn blog. Daar krijg je geen speld tussen maar wanneer het je overkomt, krab je wel even achter je oor, zeker wanneer hij ook nog schrijft..

zij die ’n kwartier te laat beginnen gaan enkele slapenloze nachten tegemoet. Het is immers ’n utopie te denken dat je ’n kwartier achterstand in 2 weken om kan buigen in minuten voorsprong”

Voor komend weekend waait de wind weer uit ’n andere hoek, we krijgen volgens de voorspellingen, kopwind met wat ‘oost’ er in, het blijft droog en het zonnetje schijnt. Voor duiven in goeden doen zal het ’n mooi vluchtje kunnen worden en zullen zo’n 5 uurtjes moeten vliegen. Zelf overweeg ik bijna alle duiven mee te geven en kan ik kijken waar ze staan en of ze wat van de achterstand inlopen

Afgelopen maandag bij Pedro, mijn dierenarts, langs geweest en mijn duiven waren ‘geel’ vrij. Ik had niet anders verwacht want de kelen zijn goed en de koppen mooi droog. Begin van de week de duiven eerst stevig terug genomen want duiven moeten wel ‘trek’ naar voer blijven houden. Dinsdag,  woensdag en donderdag konden ze mooi tussen de buien door los en lekker trainen. Nu maar hopen dat ze goed genoeg zijn voor zaterdag.

Op Chateaudun lieten ’n paar nazaten van mijn duiven bij andere liefhebbers zien dat ze aan de kop kunnen spelen. Bij Jacco Ulehake vloog ’n nazaat van ‘Invie” ( zoon van de Zwarte 71 x Steffie) de 10e in het Rayon. Bas Thiele belde mij op en vertelde dat ’n zoon uit ’n doffer die hij op ’n bonnetje haalde ( uit de “lamme 30” x “42” 1e N.P.O. Bourges) de 7e vloog in het rayon. ( de moeder komt van G. Doppenberg uit zijn “Zilveren Henk”)  Leuk te horen, bedankt voor de terugkoppeling en veel succes.

Bij de jonge duiven gaat alles zijn gangetje en hebben de vaccinaties van de afgelopen weken goed verwerkt. Het soort voer en de hoeveelheid is inmiddels aangepast, het is nu trainen naar binnen en eten. Slenteren is nu over en niet luisteren is geen voer. De eerste kleine africhtingen zijn zonder problemen achter de rug en ik hoop ze komende week op zo’n 25 kilometer te hebben. We hebben nog ’n paar weken maar je moet het ijzer smeden wanneer het heet is, voordat je het weet hebben we ’n paar ‘rot’ weken en ben je te laat. In mijn club sprak ik vorige week Ben, een echte jonge duivenspecialist, op zondag kwam ik Ben weer tegen maar nu in Noordwijk. Hij had zijn duifjes ingekorfd voor Numansdorp! De zelfde dag belde Ben mij om 10.45 uur “ hoe laat zit je Jos en komen ze goed’. De duiven kwamen prima en in 2 groepjes waren ze thuis, uiteraard was ik benieuwd hoe de jongen afkwamen, Ben had er al 13 van de 20 om 10.45 uur thuis! Het was afgelopen zondag dan ook prima duivenweer.

Vanaf a.s. maandag zal ik alle dagen op mijn blog kort vermelden of er inversie aanwezig is en wanneer deze op gelost is.

Verder vandaag nieuws dat we definitief niet meer mogen lossen in Nijvel maar de Belgische bond en de N.P.O. overeen gekomen zijn dat we in Ronquieres mogen lossen.

Verwachtingen voor zaterdag, prima duivenweer. Droog, zonnetje, weinig bewolking, kopwind met ’n beetje zijwind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk