donderdag 22 mei 2014


Voorbereiding op Chateaudun,

Nederland werd opgeschrikt door de heren Verkerk en inderdaad super, geweldig maar wat dacht U van Henk Scheffel uit Elburg 1-2-3-4-5-17-18-27-58-59-60-69-70-72-73 enz. 35 van de 39 in de prijzen tegen 7477 duiven! Ik heb er nog één Combinatie Sijbesma-Klaver uit Friesland 1-2-3-4-8-13-14-95 enz. 15 van de 25 in de prijzen tegen 20356 duiven! De uitsmijter van de week Maarten Huijsmans uit Hoogerheide 1-2-5-6-10-20-31-74 enz. 53 van de 59 in de prijzen tegen 24470 duiven! Bas Verkerk heeft dan wel de naam zijn duiven te kunnen laten pieken maar anderen kunnen het ook!

Ook leuk om te volgen en dat hadden wij OOK kunnen doen in de Afdeling/Rayon/ het volgende; De mannen Eijerkamp spelen in Afdeling 8 Zuid 4 kring 1, in deze uitslag staan alle duiven vermeld. In afdeling 8 Zuid 4 kring IJssel worden alleen de bovenste 20 duiven in de uitslag opgenomen. 132 liefhebbers brengen dan slechts 1905 duiven in concours afgelopen week, andere uitslag andere winnaar. De mannen Eijerkamp spelen er ook dan 17 van de 20 in de prijzen. Leuk om te volgen en zo moeilijk is het niet, de compuclub doet het werk!

Afgelopen zaterdag hebben veel liefhebbers zich groen en geel zitten ergeren aan overtrekkende duiven van ’n africhting. Wanneer ik de klachten stroom volg moeten het duiven zijn van ’n liefhebber(s) uit de kop van Noord-Holland. Duiven expres loslaten in het zuiden van het land wanneer het konvooi van onze afdeling overtrekt, vind ik en laat ik het netjes zeggen niet leuk. Hebben de duiven er last van? NEEN want die wedstrijd duiven gaan er op en er overheen om in wielertermen te blijven. Wij, de liefhebbers raken in verwarring en dat is niet leuk. Wij, (de liefhebbers) en de Afdeling kunnen er niets aandoen, hooguit de N.P.O. maar die hebben wel andere zaken aan hun hoofd. Het zou prettig zijn als we weten wie dit is, deze meneer aangesproken gaat worden en even gaat nadenken. Dat kunnen we wel doen!

De jonge duiven zijn afgelopen zondag tegen pokken gevaccineerd, lekker in het zonnetje in de tuin de duiven van broer peter en 2 andere liefhebbers geënt. Gelijk even bij praten en duiven beoordelen, ondertussen kwamen de 15 duiven van ’n trainingvlucht uit Numansdorp thuis. Afgelopen dagen zijn de jonge duiven 3 x in de mand geweest. Kleine stukjes, gewoon laten wennen. Ik laat mijn duiven eerst in de ochtend trainen, haal ze binnen en ga daarna inkorven. Hierdoor gaan ze niet meer aan de haal en kan ik ze gelijk weer binnen roepen wanneer ze boven het hok vliegen.

Vorige week ’n mooie vroege duif maar één zwaluw maakt nog geen zomer. De duivinnen beginnen er aan te komen maar de doffers hebben nog wel even nodig en zondag nadat ’n paar liefhebbers mijn hok hebben gezien, besloten volgend jaar ’n raam in de zijkant te zetten. Licht en warmte doet wonderen en daar hebben ze gewoon gebrek aan. Bedankt voor de felicitaties en mails en jullie ook allemaal veel succes op Chateaudun.

Weet U dat de teletekst duif van Lex Udo, van de Berg en mezelf alle drie komen uit duiven van o.a. Steef Duijn! Steef krijgt ze zelf moeizaam aan de praat en anderen maken er mooi weer mee, om gek van te worden.

Deze week ook even bij Martin van Zon geweest, eerst even op zijn nieuwe adres waar hij inmiddels ’n prachtig ‘van Zon hok’ heeft gebouwd. Ook op ’n kleiner ruimte kun je zo’n hok neerzetten. Martin zal daar met beduidend minder duiven gaan spelen (16 tot 20 koppels op dubbelweduwschap) en ’n hok voor ‘n 80 jonge duiven. De jonge duiven kunnen op het nieuwe adres gelijk laten zien of de accommodatie ‘goed’ is. Zelf ben ik er van overtuigd, hij kan voor het eerst weer eens duiven loslaten zonder ‘angst’ voor de roofvogels, het is gewoon ’n verademing voor duif en melker.

 

Voor zaterdag ziet het er uiteindelijk toch wel goed uit. De wind is zeker zuid (3 tot 4) met ’n beetje west en ook wel oost erin. In de ochtenduren lichte inversie en lage stratus bewolking door de buien van de avond. Later in de ochtend prima weer maar in de vroege middag komen er buien aan. Het zal wel wat rekenwerk geven en er zullen keuzes gemaakt moeten worden tussen inversie en buien. Het is nog geen zaterdag dus er kan nog veel veranderen.

Zelf heb ik 25 duiven die zeker meegaan en wellicht gaan er nog wat onervaren jaarlingdoffers mee. Dit met het idee, liever ervaring opdoen (drinken etc.) met zuidenwind dan straks op ’n midfondvlucht met misschien wel noordoostenwind. Een mens blijft twijfelen, we zullen zien…………..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK