zaterdag 3 mei 2014

The Day After


Henk Beentjes wint Wolvertem in P.V. Heemskerk tegen 710 duiven en pakt ’n geweldige serie. 6 duiven bij de eerste 16 in de club. In het rayon de 10e plek en 17 van de 26 in de prijzen. Henk van harte gefeliciteerd, helemaal top!
Henk Beentjes, de winnaar.
 

Extra vermelding opnieuw voor Nico van Duivenvoorde 3e in de club en in het rayon 7 van de 9 in de prijzen. Ook Peter Beentjes draait zijn snelheidsduivels weer aan ’n touwtje. 14e in het rayon en 22 van de 31. De revelatie van het seizoen is Gerard Duijn en Dirk Ebbers, ook nu pakken ze weer prima 5e en 6e plek in de club, rayon 15e en 19e en 50% prijs. In de club blijven ze de rangschikking aanvoeren. Mannen jullie doen het geweldig!

Ja, en hoe heb ik het zelf gedaan…de 13e plaats in de club (710 duiven), goed voor de 38e plek in het rayon (2988 duiven) en 17 van de 29 in de prijzen.  Met de conditie en gezondheid zit het wel goed maar de vorm moet echt nog komen, je schrijft er over en je probeert je duiven te temperen dus dit is het logische gevolg maar toch blijft er iets van onrust in mij knagen. Gelukkig heb ik mijn maat die zegt niets veranderen en overal afblijven………

Het was natuurlijk ’n geweldige vlucht, de 4e achtereen! Je ziet het wel aan de aantallen, de verliezen zijn dan ook echt te verwaarlozen. Wanneer ik de uitslagen in de rayon bekijk, constateer ik toch ook wel wat eigenaardigheden.  Met noorden wind vliegt Alkmaar/Heiloo/Limmen en Egmond, onze club Heemskerk gewoon naar huis. Boven Alkmaar is Cor Limmen ( mijn lossing collega) op 205 kilometer de man die keurig de 8e plek pakt. 15 kilometer verderop komt Den Helder er niet aan te pas. De concoursduur is in Afdeling 6 wederom heel kort, in de meeste Rayons is het binnen10/11 minuutjes gedaan en in sommige clubs zelfs nog korter.  Het is nu de tweede keer dat wij lossen met de aanwezigheid van inversie op 2000 meter hoogte ( dit kan niet anders want het blijft soms de hele dag aanwezig) Het lijkt wel of er ’n select groepje duiven hier positief gebruik van kan maken, ook valt op sommige plekken de wind weg en op andere plaatsen wakkert hij juist aan. Of het met elkaar te maken heeft?  Mocht het zo zijn, zorgt het wel voor verrassingen. Uiteraard worden goede duiven in vorm altijd op tijd gedraaid.

We gaan weer poetsen, zaterdag Nijvel kijken wat ons dat gaat brengen

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk