The Day After


The Day After,
Het was voor mijn een duivenvlucht vrij weekend i.p.v. een duivenvrij weekend want ik kon het niet laten om bij een clubgenoot te gaan letten.
Allereerst is de beslissing vrijdag te gaan inkorven prima geweest want op zaterdag is er geheel in de lijn van de verwachtingen,  geen enkele Dagfondvlucht losgekomen.  Dat we op zondag zijn losgekomen noem ik zelf een ‘wondertje’,  afdeling 5 en Oost Brabant stonden verder en waar afdeling 5 er voor koos een stuk terug te gaan rijden ging Oost Brabant los met als resultaat een ‘draak’ van een vlucht.  Onze duiven hebben het geluk gehad niet in het regenfront terecht te zijn gekomen waar de duiven van Afdeling 8, die ook in Chateaudun stonden en 15 minuutjes na de onze werden gelost,  wel mee moesten afrekenen.
De juiste plek, het juiste tijdstip en een aardige dosis ‘mazzel’ en zonder geluk vaart niemand wel,  waardoor de duiven gelijk raketten naar huis kwamen.  Toen ik op ‘benzinglive’ de snelheden van afdeling 5 van Peronne zag, pakte ik snel de fiets op weg naar Max van Delden. Max moest werken en wie weet zou hij te laat thuis komen. Gelukkig was Max thuis en al snel het eerste Appje van een melding. In 18 minuten draait Max er 14 van de 19 en dan weet je dat het een mooie vlucht is! (Max draaide dan ook een mooie serie)
De winnaar in de club is Ron van Rijn. Ron kreeg ze maar niet naar zijn zin en op de vluchten waar hij het voor doet, pakt hij de eerste. Grote klasse Ron! Nummer 2 en 8 Piet Baltus, met slechts 3 duiven mee, de mooiste uitslag. 3 en 10 Gerrit de Boer en Sanne Mens. 4 Sam de Jong. 5 Henk Beentjes. 6 Gerard Haver. 7 Gerrie Lotterman en 9 Gijs Kabalt.
Bas Thiele pakt de 1e in het Rayon maar ook de 1e N.P.O. van de Afdeling. Bas van harte.
Ron van Rijn pakt fraai de 2e plaats in het rayon en met 8 plaatsen bij de eerste 11, pakt onze club ze geweldig.

 

 

Reacties