donderdag 9 juni 2022

Chateaudun..... Quiévrain

 Deze week staat Chateaudun op het programma, onze 2e DF vlucht, voor mij net geen 550 km. Daarnaast nog een Vitesse vlucht maar deze vlucht is voor mij van ondergeschikt belang.

Afgelopen zondagochtend, de dag na Pont St Max, de duiven nogeens goed bekeken en geobserveerd. Tijd genoeg want het was toch een mistroostige Pinksterdagochtend. Wat herstellen de duiven toch wondersnel en het is de kunst je niet te laten foppen, na een blik op de vooruitzichten geworpen te hebben, constateerde ik dat de wind komend weekend ook nog (zuid) west kan gaan worden. Ze kunnen dan met 6/7 uurtjes thuis zijn. Ik blijf de vooruitzichten komende dagen nauwgezet volgen. 

De zondag is verder een rustdag voor de duiven, enkel de jongen gaan los. Verder nog eens door de uitslagen en Facebook gescrold, toch nog wel wat duifjes die nog onderweg waren, was te lezen en gezien het slechte weer in België kregen die een zware dobber om thuis te geraken. Mij viel een aantal gevestigde namen op, die al weken fantastische uitslagen neerzetten. Vooral specialisten die ook nog eens op de verste afstanden wonen en al wekenlang zelfs met kopwind domineren. Ik noem er één, Peter Crans, die duiven lijken wel een turbo te hebben!! Grote klasse. Zijn meer liefhebbers die een abonnement lijken te hebben voor de rubriek ‘Grootmeester’. Ik kan er alleen maar met bewondering naar kijken. 

Verder was het de week om nog een paar keer te rijden met de jonge duiven. Vorige week tegen ‘pokken’ gevaccineerd en heb geen enkele terugslag kunnen constateren. Komende tijd een paar grote ‘stappen’ maken en dan ben ik met de voorbereiding klaar.

Bij de kweekduiven zijn de afgelopen dagen alle jongen naar ‘elders’ verhuisd, ze mogen nu een keer loos broeden, ik ga ze op een natuurlijke manier ‘zuiver’ zetten. Uit een paar speciale koppels zal ik later in het seizoen nog wat jongen trekken. Voorlopig heb ik er even wat minder werk aan🤗

Voor de marathonmannen gaat het nu ook spannen want zij gaan eerdaags inkorven voor hun eerste krachtmeting. In de N. U. hebben ze wel al hun 1e vlucht uit Limoges gevlogen. Ik zag daar een bekende naam tussen staan die de conditie/vorm al te pakken heeft, die draaide super. 

Ik ga een 30-tal duiven klaarstomen voor Chateaudun. Deze vlucht gaat ook weer een ploegje doffers mee.

Het ziet er voor zaterdag goed uit, weinig kans op regen, acceptabele temperatuur en hoogstwaarschijnlijk geen wind op de kop. Voornamelijk westelijke wind met een beetje zuid. Het zijn maar vooruitzichten/voorspellingen🤗ik laat mij verrassen met hopelijk ook een duif aan de tijd! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day after