zondag 26 juni 2022

The Day After

The Day After

Over Quievrain kan ik kort zijn, mijn duiven kwamen als verzopen katten thuis en kwamen veel te kort. Ze hebben vast de verkeerde route genomen. Het enige positieve is dat mijn 1e duif nog goed was voor de 20e plek in de kring en daar was ook alles mee gezegd. Zaterdagavond zag in de volgende quote voorbijkomen “the deadline of complain was yesterday”

Dus zondag de zaterdag achter mij gelaten.

Zondag werden de duiven om 7.00 uur gelost. Ik zag een filmpje van de lossing, nu geeft zo’n filmpje vaak een vertekend beeld maar het leek mij niet de meest ideale parkeer/lossingsplek. (ik maar denken dat ze op of bij het circuit stonden😘)

De duiven waren vertrokken en op het weerkaartje kon je goed zien dat het regen en onweersfront oostelijk lag dus de duiven hadden westelijk aan de kust een ‘schone’ corridor om huiswaarts te keren.

Het wachten en rekenen kon beginnen maar pas wanneer de eerste in ZH vallen gaan we zenuwachtig worden😎maar we moesten wel rekening houden met de oplopende wind. 

De eerste meldingen kwamen sneller dan verwacht uit ZH. Niet veel later kwam de eerste ‘spook’ tijd van onze afdeling op Compulive. Deze werd verwijderd en jawel even later wederom 2 spooktijden. (Je moet het in je bovenkamer niet allemaal op een rijtje hebben wanneer je dit flikt.) 

Dan komen de ‘echte’ meldingen op de site want met de oplopende wind kon je die tijden serieus nemen. In de tuin stonden wij met zijn vijven in de lucht te turen en zagen op ‘18’ de 735 aankomen. Één van de twee doffers die ik meehad. De 735 mijn 3e getekende kwam machtig mooi aanzetten. Niet veel later begint het te lopen maar na mijn 10e duif stokt het en vooral de onervaren jaarling duivinnetjes laten het afweten. Desalniettemin tevreden met het resultaat. Mooie middag om met mijn sportvrienden de duiven thuis te zien komen. 

39e NPO in de Afdeling 3990 dv. en zowaar 75e in sector 2 van ruim 10.000 duiven. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day after