zondag 25 augustus 2024

De wind😘

Je hebt altijd hoop dat de duiven, op zaterdag, los kunnen. Menigeen had allang gezien dat het waarschijnlijk niet mogelijk zou zijn. De kustprovincies waren deze keer de pineut, andere afdelingen konden allemaal wel hun ‘grand prix’ Jonge duivenvluchten lossen.

Zondag zijn wij de enige afdeling met een ECHTE GRAND PRIX in ons midden. 😊

(Afdeling 5 en Zeeland konden wel de natour vluchten lossen en die kwamen goed af. In bv het duiven Mekka Reeuwijk was het met 7 minuten gedaan! (Korte afstand en veel oude duiven.)

Was benieuw wat de snelheden met zuid (oosten)wind zouden worden, maar ook naar het verloop. Zelf had ik geanticipeerd op het uitstellen van Pont St Max en ben daar content mee.

Gelukkig werden de afgelastingen vroeg bekend gemaakt en bleven we geen uren in het ongewisse!

De jonge duiven maakten overal in het land hoge snelheden met de daar aangekoppelde gebruikelijke uitschieters maar om nu te zeggen dat ze ook vlot afkwamen, kan ik niet zeggen. Nu was het verloop per afdeling heel verschillend, maar wanneer ik zo door de uitslagen scrolde zijn de meeste duifjes thuisgekomen.

Update zondag.

Lennik 8.00 uur los

Pont St Max 8.00 uur los

De duiven uit Duffel kwamen bij mij redelijk thuis, de fut is eruit. Jonge duif voorop en een havik boven het hok. Dat is niet voor herhaling vatbaar. 

De duiven uit Pont St Max vielen prachtig en kwamen goed naar huis. 

Duifjes zijn thuis, hieronder de lijsten uit Heemskerk





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Selectie en Fontenay Zuid-Holland