vrijdag 30 augustus 2024

Pontoise

Op naar Pontoise……

Vorige week, werd het ondanks het ‘extra nachtje mand 2 prima vluchten. Je kijkt in je eigen cluppie en in de kring waar je bent ingedeeld en wanneer je daar al niet in de kop speelt, hoef je niet eens de afdelingsuitslag te bekijken. Ik deed dat pas maandagmiddag en schrok van de dominantie van één speler, maar ook bewondering en respect wat een pracht uitslag. Het was wederom de oostkant die ‘gehakt’ maakte van de liefhebbers aan de westkant, op een paar *uitzonderingen na (Ook knap) . 

Aan de omstandigheden is niets te doen, blijft over duiven kweken die hun koers wel houden of optijd uit de klad komen om zodoende bij de *uitzonderingen te gaan behoren. Die duiven zullen ook top gemotiveerd moeten zijn, blijft werk aan de winkel! 

Maandagmorgen konden de jonge duiven vroeg los, omdat de oude duiven uitgespeeld zijn. Het miezerde wat maar daar knappen ze, na die 3 nachten mand, van op. (het is gelijk aan een bad.) Diezelfde ochtend hing een blauwe doffer tegen het gaas, het betrof nog een duif van Morlincourt. Kijken of ik die de laatste vlucht nog kan inpassen. Dinsdag kwam de laatste oude duivin van Issoudun thuis, keurig verzorgd. Het is nu ook de tijd van de ‘terugkomers’. Later een verhaal van een centraal hok België. 

Het is wel lekker dat ik mij alleen nog hoef te concentreren op het jonge duiven spel, merk dat bij mij de rek er ook uit raakt. Toch verheug ik mij nog op de 2 laatste jonge duiven vluchten en hoop op een succesje.

Vorige vlucht zijn bij veel liefhebbers wel wat duifjes, vanwege de vooruitzichten, ingehouden die nu weer meegaan. Neemt niet weg dat de laatste vluchten de deelname afneemt. De tijd dat bijna iedereen tot de laatste vlucht meedeed ligt ver, heel ver achter ons. “De Orléans koorts” is niet meer…. 

Woensdag kreeg ik een berichtje van een liefhebber (wij kennen elkaar) uit Zeeland. Hij moest naar een centraal hok in België om een duif op te halen, nu zaten er ook 2 duiven uit Heemskerk en vroeg ‘van jou bij? ‘. Niet, maar wel van mijn clubgenoten. De mannen op de hoogte gebracht en de duiven zitten nu in Zeeland. Zo kan het ook. 

Vorig jaar vlogen we Pont St Max en Lennik als laatste 2 jonge duivenvluchten, dit jaar komen we aan MEER kilometers. 

De afgelopen dagen heerlijk weer en voor de zaterdag wordt een aangename temperatuur, geen regen en een noordoostelijke wind verwacht. Mooie uitdaging!! 

Vorige week 20 duiven mee, één is uitgeschakeld dus de overgebleven 19 gaan mee. Op Lennik werden de overige jongen gespeeld (na Morlincourt naar Lennik) Uit deze ploeg gaan er ook een 20 tal mee. De overige mogen naar Quiévrain. Ben benieuwd 😏


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Selectie en Fontenay Zuid-Holland