zondag 11 augustus 2024

The Day After

The Day After

Prachtige ‘vliegdag’, met op alle 3 de vluchten wel een redelijk resultaat.

Op Roosendaal pakken wij de 1e getekende en deze klasseert zich als 11e in Kring 1B tegen 1000 duiven. 17 van de 20 in de prijzen.

Het was opletten geblazen want de duiven uit Niergnies waren ook al bijna thuis, we beginnen met de 8e plek tegen 1469 duiven in kring 1B, de duiven lieten zien dat ze de opgaande lijn voortzetten. Tevens 34 van de 48 in de prijzen.

Als laatste de Nationale vlucht uit Issoudun, onze 1e duif de 208, klasseert zich als 26e in de afdeling, maar wat werd het weer een taaie vlucht. Laat ik voor mezelf spreken, moet wel een inhaalslag gemaakt worden om een partijtje mee te blazen in groter verband.

In de club werden we DF-kampioen o.a. tevens 1e duif kampioen met de ‘416’. De MF was al afgesloten met het 1e kampioenschap o.a. en 1e kampioensduif met de ‘631’

Ben blij dat de oude duivenvluchten erop zitten, over een paar dagen halen we het net op en kijk ik wat in groter verband is behaald.

De oude duiven kwamen dit jaar goed naar huis en de aankomsten waren geweldig om te zien. Genoeg vluchten die stevig waren door de omstandigheden. De wind bleef vaak uit een hoek waaien, die niet mijn voorkeur heeft. Je moet ermee dealen en na een teleurstellend 2023 is de weg naar boven ingeslagen.

 Nu alle aandacht naar de laatste 4 jonge duivenvluchten. De natour gaan we een beetje freewheelen en nog wat duifjes uittesten.

De 416

208 




631






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Selectie en Fontenay Zuid-Holland