vrijdag 16 augustus 2024

Morlincourt & Duffel

 Morlincourt en Duffel

Morlincourt en Duffel

Ik had afgelopen zondag ochtend, nadat nog een paar ‘ knappe’ duivinnetjes van Issoudun thuiskwamen, zoiets van die zijn thuis, de DF zit erop!

Ook kwam, diezelfde ochtend, nog een jonkie thuis, die gewond was, al met al 47 van de 48 thuis. Mooi ploegje voor Morlincourt. 

Vorige week kreeg de hele club ‘les’ van Frank Rodenburg (Niergnies) die ze mirakels kreeg. (Zelf ook niet ontevreden 8e -10e enz. tegen 1470 dv met 34/48)

De komende 4 jonge duiven vluchten tellen voor jong LANG, ik hoop dat ze de stijgende lijn van de afgelopen 2 vluchten voorzetten en ik een partijtje mee kan blazen. 

Onderstaande is het aangepaste programma wat op de Afdelingssite staat,
17 augustus F33 Morlincourt
24 augustus F34 Pont St. Maxence
31 augustus F35 Pontoise
7 september F36 Fontenay sur Eure

De nalijn zal ik nog wat herintreders en met de ploeg duivinnen spelen, maar daar staat geen echte druk meer op. Vorige vlucht (Roosendaal) gaf Peter Beentjes, de club vliegles. Werk aan de winkel😊
Zondag natuurlijk een geweldige afsluiter van de Olympische spelen met de gouden medaille Marathon voor Sifan Hassan. De huldiging om 22.00 uur tijdens de afsluiting ceremonie bezorgde mij echt kippenvel bij het horen van het Wilhelmus. Wat kan een lichaam hebben, hoe zwaar kan je het belasten? Ik hoor haar nog zeggen in een interview, pas wanneer ik op het eind van de training voel dat ik niets kan meer, dan begint de training pas en doe mijn push ups😘

Het is inmiddels maandag, het is warm dus de duiven in de vroege ochtend laten trainen, hierna lekker een bad in het hok en de boel een beetje afschermen😘De duiven zijn inmiddels gewend aan de wat hogere temperaturen en trainden er lustig op los. Bij de eerste periode warmte zag je dat de duiven moesten wennen, nu hebben ze daar weinig last van.
Vanaf woensdag zakte de temperatuur en kregen we de gebruikelijke buitjes, die voor de tuin meer dan welkom waren.
De focus ligt nu op de laatste 4 jonge duivenvluchten en op de natour. (De duivinnen ploeg moet die klus klaren) 
.
Ik ben voornemens een 47-tal jongen te spelen op Morlincourt.
Kijken of we zaterdag een beetje mee kunnen doen in onze club en vlieggebied. Het is uiteraard weer een zuidelijke wind met wat buitjes😘maar dat zijn we ondertussen gewend.
Duffel lijkt mij geen probleem te worden, Morlincourt komt later in de ochtend, onder de bewolking uit. Wanneer je echter het weerbericht op de NPO site (IWB) leest komt er geen duif los😭.
Ik denk dat voor de kustprovincies wel mogelijkheden zijn, zeker op de korte vluchten. We wachten het af.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Selectie en Fontenay Zuid-Holland