zaterdag 31 augustus 2024

Quievrain en opnieuw uitstel

Donderdagavond 38 jonge duiven ingekorfd voor Pontoise. In de club zo’n 296 duiven van eigen leden. maar ook nog een dikke 165 duiven van de liefhebbers uit de regio Haarlem. Dus bij elkaar een mooie hoeveelheid.

PV Heemskerk heeft al een regio functie maar dat zal in 2025 waarschijnlijk uitgebreid worden. Alleen maar goed, wij hebben de faciliteiten en ruimte.

Vrijdagmiddag had ik nog een gesprek met een liefhebber uit de Zaan, de verwachting is een stevige vlucht, het zal zeker geen makkie worden. De duiven krijgen een stevige wind op de kop met oost en dat zal na al die snelle vluchten voor veel duiven een aardige opgave worden. 

Vrijdagavond 5 duiven ingekorfd voor Quievrain, hieronder 4 jonge duiven die eventueel volgende week naar Fontenaye kunnen. Voor de oude duiven is het seizoen klaar. 

We gaan het zaterdag beleven…..

Quievrain is gelost om 9.00 uur

Pontoise werd niet gelost, de opklaringen kwamen niet. We stonden op de verkeerde plek want elders (50 km dichter of verder) werd om 9.00 uur gelost. Een te late lossing met kopwind is ook niet wat verstandig is. Ik begrijp dat ze gezien de verwachtingen voor morgen, warmer en oostenwind de vlucht gaan inkorten. Het is Morlincourt geworden, 3 vluchten achtereen 3 nachtenmand, ik kan het mij niet heugen dat dit eerder is voorgekomen. Dan ook nog Fontenay in het verschiet

In Heemskerk vallen vroege duiven en de duiven kwamen, mits in de pluimen en bevlogen, prima naar huis. 

Broer Peter met zijn maat George pakken ze prima. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Selectie en Fontenay Zuid-Holland