vrijdag 23 augustus 2024

Pont St Max en Lennik

Nog 2 weken en dan zit het seizoen erop. Bij de oude duiven is de ‘fut’ er wel uit, maar bij de jonge duiven hoop ik nog op een paar mooie vluchten.

Over 2 weken haal ik het net op, maar ik kan nu al zeggen dat het geen gemakkelijk jaar is geweest. Het voorseizoen was één natte bedoening. Natuurlijk hebben we ook mooi weer gekend maar dan was het gelijk rond de 28 graden en werd het hitteprotocol van stal gehaald. Dit jaar was geen ‘makkie’ voor de duiven en lossing verantwoordelijken, dat is duidelijk. Daarnaast was de wind niet uit de zuidwesthoek weg te slaan, aan al die weer perikelen is niets te doen. Je moet het accepteren, op anticiperen en het beste hopen.

Dit weekend zijn we ook geconfronteerd met een omslag van het weer. Donderdag begon het al harder te waaien, vrijdag werden we getrakteerd op miezerige regen en harde wind, maar in de middag begon het zonnetje te schijnen en kregen we prachtig weer!! Uitgerekend op zaterdag lijkt het nog steeds stevig te waaien en einde middag dreigt een langgerekt buienfront aan land te komen. Op vrijdag sloeg het weer ook positief om, dus wie weet en anders wordt het zondag.

Het is aan de lossing Commissies om te beoordelen of het zaterdag een mogelijkheid geeft voor een verantwoorde lossing.

Zelf heb ik slechts 20 van de 40 duiven die ik had klaargemaakt ingekorfd voor Pont st Max. (Volgende week Pontoise)

De andere gaan mee naar Lennik want rust roest, ook de oude duivinnen gaan nog één keertje mee dus het is een grote ploeg geworden.

Nu afwachten of ze zaterdag losgaan of dat het zondag wordt. PV Heemskerk 218 duiven voor Pont en 365 voor Lennik.

Update zaterdag 8.10 uur: Pont St Max uitgesteld naar zondag.

Update 9.15 Lennik uitgesteld naar zondag. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Selectie en Fontenay Zuid-Holland