vrijdag 9 augustus 2024

Druk weekje

Druk weekje,

Druk weekje met heerlijk zomerse dagen. 😎

Afgelopen zaterdag kwamen de jonge duiven ‘goed’ naar huis, het is zoals mijn Teamgenoot Steef zei ‘goed’ maar kan en moet nog een stuk beter’!

Zondagmorgen vroeg uit de veren om de duiven te verzorgen en om te kijken of zich een duifje had gemeld want er waren nog 3 achter.

De duivinnen ploeg in de mand gedaan en samen met mijn Teamgenoot de duiven in Zuid-Holland gelost met een beetje kopwind. Onderweg keek ik naar de lucht en maakte de opmerking ‘de jonge duiven lossen ze niet op dit tijdstip en met dit wolkendek’ en dat was een beetje cynisch bedoeld. De duiven vertrokken als een speer en viel niet tegen te rijden, bij thuiskomt lagen ze al te kroelen bij hun doffers. De duiven weggepakt en de hele kolonie afgevoerd. Het is zondag, dus tijd om andere dingen te doen.

Wanneer je echt niet vroeg kan lossen dan zal je moeten wachten, maar inversie en ‘lage’ bewolking waardoor je uren moet wachten, geeft per saldo meer verliezen dan vroeg lossen. Het geeft vaak in de vroege ochtend al voor 7.00 uur prima omstandigheden. (Grauw, grijs, heiig, slecht zicht, motregen is uiteraard een no go.) Het is en blijft ‘a hell of a job ‘om verantwoordelijk te zijn voor het lossen van de duiven.

Zondagmiddag kwam het laatste jong van Oudenaarde thuis en maandag haalde een clubgenoot een gewonde duif van de vlucht Quievrain uit de kop van Noord-Holland op. De man had een verkeerd nummer ingetikt maar dat liep voor mij goed af. Max een clubgenoot zag dat het niet zijn duif was, maar het nummer wel van de club en nam het duifje mee. (Was van mij) Toch niet voor niets heen gereden. Thnx Max! Zo’n duifje is met die zuidwestenwind te ver doorgevlogen en is waarschijnlijk op de terugweg tegen een draadje gevlogen en zijn pootje gebroken. Van de laatste 2 vluchten dus totaal nog 2 onderweg, ik kan er meeleven.

Maandag 5 herintreders en alle oude duiven, die niet naar Issoudun gaan, ingekorfd voor Zevenhuizen. Hebben we dinsdag wat te kijken😉. Het werd een prachtige africhting en VROEG los. De eerste duiven zijn naar huis geknald en menig duifje is even te ver doorgevlogen, maar daar is het een oefenvlucht voor.

Woensdag werden we erop geattendeerd dat Niergnies telt voor het kampioenschap jong KORT. In de club waren de bloemen nog NIET uitgedeeld😜, de uitslag & felicitaties WEL. De top 3 moet nog wel even aan de gang!

Woensdag 20 duivinnen ingekorfd voor Issoudun, het lijkt mooi weer te worden met in Frankrijk beetje kopwind, in noord Frankrijk meer westzuidwestelijke, in België en Nederland veelal (zuid) west in de wind. 2 weken geleden Issoudun met kopwind (noordoost/noordwest) het zal dus ongetwijfeld een ietsje sneller gaan.

Het is onze laatste en 5e DF-vlucht in de Afdeling, daarnaast is het een Nationale vlucht. Op het affiche staat internationaal maar of andere landen meedoen is mij niet bekend. Maakt ook niet uit, hopelijk een mooie tijd duif.

Inmiddels op Facebook de nodige foto’s gezien van de organisatoren, NPO-bestuurders en Sponsoren, bijna 17.000 duiven staan in concours. De animo op de laatste vlucht is niet overweldigend, toch is het initiatief prima. In 2025 gewoon 2 of 3 van die vluchten programmeren, maar dat heb ik meer mensen horen zeggen!! Mooi agenda punt en gelijk goed afspreken, want last minute is niet handig.

Donderdag de jonge duiven ingekorfd voor de laatste vlucht kort! 48 stuks vond ik prima in orde om ingekorfd te worden.

Vrijdag een ploegje oude duiven, plus een paar herintreders jong. Totaal 17 oude en 5 jonge duiven.

Het beloofd dus een drukke zaterdag te worden, mijn prioriteit ligt bij de jongen en de Dagfond. Hopelijk mooie vluchten!!

Zaterdag wordt een zonnige, droge dag met een temperatuur van rond de 25 graden. Hierna volgen een paar warme dagen😘


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Selectie en Fontenay Zuid-Holland