maandag 19 augustus 2024

The Day After & After...

 The Day After & After

Zaterdag prachtig weer met een beetje oost en de laatste keer oost in de wind, op een vlucht dag, is een mooi tijdje geleden geweest!!

Duffel kon los om 10.00 uur en Morlincourt durfden ze niet aan om te lossen. Achteraf kan je zeggen een gemiste kans want in Zuid-Holland kwamen ze prima thuis. Zeker weten doe je het niet of het ‘goed’ zou zijn afgelopen, maar.... 

Duffel kwam geweldig thuis zeker bij 2 specialisten in Heemskerk Beentjes & Nijman-van Brienen, bij hun kan je zien wat een beetje oostenwind kan doen, wanneer je duiven uiteraard ook top zijn geprepareerd. Heemskerk stond 27x in de top 100 tegen 8000 duiven!

Zelf had ik er 30 mee en de meeste hadden kilometers genoeg op de teller staan, waren ze nog een beetje moe🤔 of was er geen motivatie? Dat laatste was waarschijnlijk het geval en daar is wat aan te doen. Ik had er echt hoop op, dus het was toch een kleine teleurstelling, het is niet anders. De punten haal je uit de CC dus de schade viel nog mee😏, maar het blijft een slechte uitslag.

Zondag Morlincourt met de ons bekende wind het is niet anders.

Update zondagmorgen 8.00 uur.

De Fransen gingen om tijd los, maar de duiven bleven hangen, dus anderhalf uur later pas een update en gelijk een lossing. De duiven werden gelost om 9.30 uur met een noordwestelijke wind.

Afdeling Zeeland was een uurtje eerder gelost In Fontenay en aan de hand van hun snelheid konden wij ons gaan opmaken. Om 13.45 zaten we buiten en kwamen de meldingen uit de voorvlucht >1300 mtr.

Om 13.59 komt de 1e als een kogel aanzetten en kan ik een ‘schreeuw’ niet onderdrukken. Het volgende half uur volgen er nog 20. Daarna wordt het zeuren, maar die zijn allemaal naar beneden geweest om te drinken.

Het wordt de 1e in de club en de 6e plek in kring 1 tegen 2117 duiven. (20e tegen 7410 duiven)

Het wordt poetsen om een ploegje klaar te stomen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Selectie en Fontenay Zuid-Holland