maandag 26 augustus 2024

The Day After

The Day After

De duiven werden wederom met een dagje vertraging op zondag gelost, het werden 2 snelle vluchten. Ook de concours duur van Pont St Max was bijzonder kort, op veel plekken binnen 15 minuten gesloten.

Op Lennik had ik een vrij grote ploeg mee. Ik schreef al eerder dat de fut bij de oude duiven eruit was en dat was nu duidelijk te merken, maar die zijn klaar nu. De jonge duiven die ik had ingehouden van Pont St Max kwamen dan ook als eerste aan uit Lennik. De duiven waren veelal schrikkerig en vielen het hok niet aan, nu was de havik die boven het hok bleef rondcirkelen daar ook debet aan. De eerste was geklokt en je kan fluiten en rammelen wat je wil met je voerblik, ze komen toch niet. Desalniettemin was het ‘n prachtige vlucht. Vooral voor de groep ingehouden jonge duiven die komende zaterdag naar Pontoise moeten. 2 nachtenmand en 200 km, zo bleven ze in het ritme.

De duiven uit Lennik waren allemaal thuis en het drietal vreemdelingen die op de nok hadden gezeten namen uiteindelijk ook de kuierlatten, altijd lekker wanneer duiven thuis moeten komen van de volgende vlucht dat niet plots nog een nakomers komt of dat een vreemde duif de boel ophoudt.

De duiven uit Pont St Max kwamen geweldig aanzetten, maar om echt tevreden te zijn, hadden de eerste duiven 5 minuten eerder moeten arriveren.

Met 25 minuten zijn er 18 van de 20 thuis en dat van bijna 400 km. Nummer 19 kwam geschaafd aan borst en poot thuis, won vorige week nog de 1e in de club, dus voor haar zit het seizoen erop en de laatste liet ook niet lang op zich wachten.

Duiven om 8.00 uur los en om 13.00 uur de duiven afgevoerd en antennes/ klok opgeborgen en kleppen dicht.

Volgende week Pontoise 420 km, het lijkt een mooie week te worden met op zaterdag misschien noordoost? Poetsen en de ploeg klaarmaken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Selectie en Fontenay Zuid-Holland