dinsdag 7 augustus 2012

Dinsdag 9.30 uur.
De duiven staan in Zevenbergschenhoek en gaan per 2 rayons los.
Het is de hele ochtend al goed weer in de kop van Noord-Holland maar in Zuid Holland trekt 'n langdurig regenfront over.
Rond 11.00 uur zal de gehele vluchtlijn regen vrij zijn en komen er mooie opklaringen aan.
Helaas zal de wind dan ook wat gaan aantrekken, dus zodra de omstandigheden prima zijn gaan we tot lossen over.
Inmiddels 11.00 uur en contact gehad met Martin. Regen en dikke bewolking in Berkenswoude.
Volgens de weerkaarten en radarbeelden moet het na 12.00 uur toch echt goed gaan worden. Geduld is dus een schone zaak en dus liever 'n uurtje extra wachten. Alleen de wind zal gaan aantrekken maar dat zullen we dan voor lief moeten nemen. Later meer..................

Het is inmiddels 13.00 uur, de kuststrook is regenvrij en vol opklaringen. Zevenbergschenhoek prima losweer. A/B los om 13.00 uur prima vertrek, duiven gelijk op grote hoogte.

Even (2/3 minuten) over 14.00 uur, gingen de eerste duiven met 'n bloedgang over. 2 minuten later krijg ik 4 duiven tegelijk zomerjongen maar geen oude duiven. Met 5 minuten zijn er 14 thuis en dan komt pas mijn eerste oude duivin. Uiteindelijk zijn er rap 24 zomerjongen thuis en 5 van de 6 oude duivinnen. Inmiddels is het 16.00 uur, de oude duivinnen zijn thuis en nog 1 zomerjong is onderweg. 
Alles bijelkaar 'n mooie nuttige africhting. Ik zal de oude duiven toch nog wel 'n paar keer weg moeten brengen om ze aan de gang te krijgen. Voor zaterdag ziet het er goed uit met N.O. wind.
Vrijdag weer meer nieuws...................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten