woensdag 15 augustus 2012

Warm


2e natoervlucht Duffel en de laatste jonge duivenvlucht van uit Soissons.

Op deze laatst genoemde vlucht doe ik niet mee maar het kan wel weer eens ‘n ‘echte’ vlucht worden. In Frankrijk wordt het redelijk warm ( boven de 30 graden) en we krijgen ’n zuidoostelijk windje over de gehele vlieglijn. Gelukkig zijn onze duiven(Afdeling 6) al gewend aan 2 dagen/nachten mand en zullen ze de drinkbak onderhand toch wel kunnen vinden. De convoyeurs zullen ongetwijfeld alles uit de kast halen om de duiven super te verzorgen. Er staan 2 trailers in de planning en ze zullen beide niet mudvol zitten en dat is met dat warme weer zeker ’n pluspunt. Hopelijk kijken de verenigingen/leden ook kritisch naar de hoeveelheid duiven die de mand in gaan, bij 2 nachten mand en 30 graden+, dan gaan er al snel te veel in! 20/21 is meer dan genoeg! Dan maar ’n paar centen meer betalen. Dit laatste is natuurlijk mijn persoonlijke mening. Verder zullen we waarschijnlijk wederom te maken krijgen met inversie. Maar ook wanneer je rond negen uur kan lossen is de temperatuur nog niet te hoog en met de wind mee, kunnen de duiven hoge snelheden bereiken en zal de vliegtijd tussen de 4 en 5 uur bedragen. Wanneer het echt zo warm zal worden/ zijn, zullen de duiven ongetwijfeld enorme dorst hebben bij thuiskomst. We hebben net de olympische spelen achter de rug en atleten enorme inspanningen zien verrichten en nodig bidons werden naar binnen gewerkt. Ook na afloop van de marathon en daar zit echt niet alleen maar schoon water in!

Voor Duffel heb ik 25, 2e toer jongen, deze week is er 1 van zijn dagelijkse training niet terug gekomen en dat kan ook gebeuren dus de teller staat op 25 stuks. Deze duifjes gaan voor vracht mee en zijn niets eens gechipt. Voor deze groep duiven is het te hopen dat ze op tijd los gaan en…..de drinkbakken weten te vinden.  

De oude duiven zullen het dus moeten laten zien en eindelijk zit nu alles op eieren. Vorige week was het niet ‘best’( de uitslag) maar goed dat hoort er ook bij en eerlijk gezegd en geschreven ik had er ook geen hoge verwachtingen van en dat kwam  uit. Deze week zijn de duiven en de baas wat scherper en gaan we proberen toch ’n ’vroege’ te draaien. Ik heb de keuze uit 8 doffers en 8 duivinnen.

Iedereen succes en dat het maar mooie vluchten mogen worden. Zonnebril op en insmeren.

 Zaterdag meer…………………………

Geen opmerkingen:

Een reactie posten