zondag 19 augustus 2012

The Day After


The Day After,

Zo het is 15.00 uur en ik zit in de schaduw in de tuin met mijn laptop op schoot.

Vanmorgen op de fiets gestapt en 5 uur lang lekker doorgetrapt, nog even wat trainingskilometers maken. Prachtig mooi weer en natuurlijk was het warm en zeker na 12.00 uur werd het heet. Af en toe de bidons bijvullen want zonder water is het snel over. Dat gebeurde ook met onze duiven op Soissons, na zo’n 5 uur vliegen was het voor de meeste duifjes over en uit en gaan ze zitten en op zoek naar water. Je hoorde dat bij veel liefhebbers na 14.00 uur geen veer meer nakwam maar tegen de avond er weer duiven arriveerde.

Zelf miste ik nog 3 zomerjongen van Meer, vanmorgen de spoetnik opgehangen, waterpot er in want wie weet. Toen ik thuiskwam van mijn fietstocht zaten ze alle 3 in de spoetnik! Toch knap van die beestjes.

Niet veel later belde Cor Limmen en bij Cor waren alle duiven van Meer en Soissons thuis, ook nog ’n mooie uitslag dus alle reden om tevreden te zijn. Niet helemaal want Cor werd gek van dat ‘gezeik’ over Duffel. Ik vertelde Cor laat ze de uitleg lezen op de afdeling site en als ze het dan nog niet snappen gaan ze toch lekker kanaries houden. Ook de bellers over ze zijn te laat gelost, ga lekker op de compuclub kijken bij die afdelingen die om 7.00 uur gelost hebben, daar was na bijna 2 uur nog geen 25% thuis!( bij ons 45 minuten)  Vroeg lossen met inversie om de warmte te ontlopen, dan ben je lekker slim bezig! Tel je zegeningen op Soissons want je hebt ze neem ik aan zelf met je volle verstand ingekorfd en dan had je moeten weten dat het tropisch warm werd en ook op zondag. Kritiek mag maar wel gefundeerd.

Bij mij dus alle duiven weer thuis, vandaag niets los want iedereen zit te barbecueĆ«n in de tuin en zit niet verlegen op mijn overvliegende duiven. In alle hokken nog lekker ’n bad gezet, drinkbakken nog ’n keertje ververst en ’n beetje licht eten gegeven. Komende vlucht gaan de zomerjongen weer mee en gaan we opnieuw ’n groepje duiven klaar maken voor prijs, want ik moet die broer van me ’n keertje voor zitten.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

1e africhting