vrijdag 10 augustus 2012

Voorbereidingen op Meer


Voorbereiding op Meer.

Meer is onze 1e natour vlucht en voor de jonge duivenspecialisten ’n mooi tussen door vluchtje voordat ze naar Soissons gaan. Afgelopen dinsdag toch ook nog ’n mooie africhting gehad en de 2e toer jongen kwamen lekker vlot af. Natuurlijk waren er weer genoeg doorgevlogen maar waarschijnlijk niet zo ver als vorige week. De oude duivinnen kwamen daar in tegen niet zo vlot af en je ziet gelijk dat daar geen ‘gang’ meer op zit. Ik had 6 weduwduivinnen uitgezocht die nog redelijk in de pennen zaten, Argenton is hun laatste vlucht geweest maar die paar weken stilstaan is toch funest.

De jonge duiven van de 1e toer gaan zeker niet meer mee, die van de 2e toer voor spek en bonen en worden niet eens gechipt, maar ik ga wel proberen toch ’n paar oude doffers en duivinnen voor prijs te spelen en dat zal op deze 1e natoervlucht ’n hele klus worden tegen al die ingespeelde jonge duiven.

Maandag toch ook weer even naar Pedro, mijn dierenarts, geweest. 3 jonge duiven mee, 2 helemaal schoon en 1 heel licht geel. Dit duifje was Zaterdag mee geweest op de africhtingen had er stevig aan moeten trekken, vervolgens op maandagmorgen 2 uur in de stromende regen gezeten en dan neemt de weerstand aardig af. Dus niet aan sleutelen!

Woensdag, donderdag en vrijdag toch geprobeerd om wat ritme op de oude duiven te krijgen, helaas is wel ’n aantal duivinnen toch weer te laat met eieren leggen,  vorig jaar kwamen ze ook al laat op eieren en kan je zien wat zo’n 16 vluchten met je duiven doet. Dus ’n heel aantal duivinnen kan niet mee de 1e vlucht.

Ik heb toch ’n ploegje ( voor prijs)  kunnen klaar stomen,  8 doffers en 7  duivinnen.  Zaterdag mooi weer en oosten wind en dat gaat voor heel veel zomerjongen geen ‘makkie’ worden maar ook de andere duiven zullen tip top in orde moeten wezen , wie weet pak ik wel ’n duif, zaterdag weten we het……………..

Op verzoek van het bestuur en de lossingscommissie heb ik ’n waarschuwing gezet op de site!

Extra mededeling,

Zaterdag 11 augustus vliegen we onze 1e natoervlucht.

De verwachtingen zijn eindelijk ’n keer droog, warm en ’n windje voornamelijk uit het oosten met ’n beetje noord. Voor de oude duiven en ingevlogen jonge duiven zal dit naar verwachting geen problemen geven en zal Meer ’n mooie vlucht kunnen worden.

Voor de onbevlogen 2e toer en zomerjongen zijn de omstandigheden niet ideaal. Zeker niet voor duiven die de africhtingen om wat voor reden dan ook gemist mogen hebben.  U bent uiteraard zelf verantwoordelijk voor uw duiven, korf gezonde duiven in, speel ze onder deze omstandigheden niet te scherp en bij twijfel….het is aan U.

Let wel het is prachtig vliegweer voor bevlogen duiven, de vlieglijn ziet er voor morgen prima uit. Alleen in de vroege ochtend grondnevel/dauw en inversie.

Persoonlijke note, mijn zomerjongen hebben Alphen en Meerkerk gehad en zijn prima naar huis gekomen. Slecht 1 duifje heeft de weg naar huis niet meer gevonden. Ze zijn dus prima in orde, de afgelopen dagen hebben ze toch wat meer  moeite om van hun oefenvluchtjes thuis te komen.  Volgende week Duffel, misschien weer prima jonge duiven ……………..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day After