zondag 29 juni 2014

The Day After

Ik heb mij nog nooit met zoveel moeite en tegenzin achter mijn laptop gezet. Ik weet dat ik onder 'n vergrootglas lig maar de problemen de rug toekeren doet ze alleen maar prikken en dan kun je beter de problemen tegemoet treden.

Toen de duiven van Afdeling 12 niet doorkwamen vond ik (persoonlijk) dat deze te vroeg waren gelost, daar in tegen kwamen de duiven van Afdeling Zuid-Holland ( 1 uur later gelost dan afdeling 12) mirakels goed naar huis! Dus die van ons moesten dan ook zeker goed kunnen komen, toen er echter rond 18.00 uur nog geen duiven vielen, kun je wel door de grond zakken. Daar sta je dan tot 23.00 uur in het donker voor je hok en vanmorgen vroeg hopen dat er 'n aantal zitten, frustratie, boosheid, onbegrip, moedeloosheid en ik kan nog wel 'n dozijn 'kreten 'opsommen,  alles gaat door je hoofd en giert door je lijf maar bij wie niet?
We hebben allemaal onze beste duiven mee, ook ik en dan is het ook te gek om te veronderstellen dat we onbezonnen lossingen doen. Maar ik begrijp de boze telefoontjes en mails maar ik heb niets meer of minder aan het lossingsblog toe te voegen dan wat er al opstaat. Ja we moeten met het bestuur om tafel, we moeten evalueren, zijn de beelden van Meteo Consult wel goed, die we via de N.P.O. krijgen? Hoe moeten we verder en wellicht met wie, allemaal open vragen, neemt niet weg dat ik het voor iedereen maar vooral voor de duiven ontzettend 'klote' vind. Dank aan de mannen die me proberen op te beuren, mensen stop met de mailtjes en de wel of niet goed bedoelde adviezen over weerkaarten en allerlei soorten buienradars. Op het moment dat wij (3 man unaniem) beslissen hebben we ''alles' bekeken en wanneer er gegevens zijn die na 30 minuten of 1 uur wat anders laten zien daar heb je niets meer aan. Maar liefst 5 afdelingen gaan in Frankrijk ontzettend op hun bek en 1 afdeling heeft het geluk aan zijn broek hangen.
Inmiddels spreek ik mensen die ruim 50% thuis hebben maar er zijn er ook met minder, duiven worden in het zuiden van het land en Belgie opgevangen, ook 2 van mezelf, dank aan deze mensen. Wie weet komen er nog na.
In Heemskerk wordt de vlucht gewonnen door mijn broer Peter, zelf heb ik de 3e duif maar het interesseert ons eigenlijk geen bal. Het is 'n zwart weekend.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten