donderdag 19 juni 2014

Vierzon & africhting

Deze week staat Vierzon onze 3e dagfondvlucht op het programma. Zelf heb ik er 'n ploegje van zo'n 16/17 duiven er voor klaar gemaakt, de vooruitzichten zijn niet slecht al krijgen we opnieuw te maken met wind op de kop waardoor ze het absoluut niet cadeau zullen krijgen. Slechts 'n paar jaarlingen gaan mee en de overige zijn mijn meer ervaren duiven.

Ik ben benieuwd hoeveel duiven er nog meegaan en eerlijk gezegd vrees ik het ergste en ben bang dat de meeste rayon al onder de 1000 duiven grens zullen zakken.

Ook hebben we zaterdag onze 1e africhting met de jonge duiven, de omstandigheden zien er best 'goed' uit voor de zaterdag. Half bewolkt met noordwestelijke wind en juist dat kopwindje zorgt er wellicht voor dat ze niet te veel door jakkeren. Wanneer ik echter hoor dat de animo om af te richten op 'n laag pitje staat en menig club al heeft af bericht.... We zullen allemaal wel onze eigen redenen hebben om wel of niet mee te doen maar nu is het op 'n zaterdag en de omstandigheden lijken goed te worden. Het zal voor de vervoerscommissie een klus worden om de containers 'vol' te krijgen.

De week begon slecht want ik kreeg van mijn broer* te horen dat 'n clubgenoot al zijn oude vliegduiven had gebracht want hij stopte met het oude duivenspel. De prestaties waren en bleven ondermaats en hij had het besluit genomen 'weg ermee'. (*broer Peter is poelier geweest en werkt de duiven humaan en netjes weg). Nu is het niet zomaar 'n clubgenoot maar de man die mij heeft voorzien van de allerbeste duiven waar ik en broer Peter kampioen mee zijn geworden. Misschien ben ik wel 'n sentimenteel ventje maar het heeft mij geraakt en heb de race fiets gepakt om mijn kop leeg te maken.

Beter nieuws kreeg ik van Gerard Timmer, voor het forum van de Noord-Hollandse Kampioenen dag is 'n geweldige speler 'vastgelegd'. Gewoon 'n topper die we 'n uur lang kunnen interviewen.

Opmerkelijk is dat ik deze week door 2 liefhebbers ben gebeld met 'n gelijkluidend verhaal. Het is toch al weer weken geleden dat wij onze jonge duiven tegen pokken hebben gevaccineerd. Bij ons allemaal kregen de duiven 'n aardig "dik pootje" en nog steeds kan je de verdikking zien en voelen, wanneer je dan toch duiven met 'n pokje op oog of snavel krijgt? De entstof kwam bij 'n duiven dierenarts vandaan, wellicht kan hij licht op deze zaak werpen.

Mijn jonge duiven zijn afgericht tot zo'n 35 kilometer en zijn 'goed' naar huis gekomen, ik ben voornemens ze in 'n ander rayon in te korven, kunnen ze wanneer ze doorvliegen met windje mee terug.

Voor zaterdag zijn de vooruitzichten redelijk tot goed.
**************************************************************************     
Bij ons in de club 207 concoursduiven ingebracht voor Vierzon door 17 leden en 82 invliegers door 4 leden. Zelf 10 duivinnen  en 6 doffers mee.
Inkorven voor de africhting gaat door want we krijgen het minimum van 5 mandjes vol!
***************************************************************************
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day After