zaterdag 28 juni 2014

zaterdag 28 juni Roye

Vandaag geen africhtingen dus al onze aandacht gaat uit naar Roye. Op de laatste weerkaarten zien we dat het koude/warmte front waar ik gisteren al over schreef, gelukkig is gebroken (zie afbeelding) dit is 'n pak van ons hart en geeft wellicht mogelijkheden al in de ochtend te lossen.

De verwachting is dat het westen van Nederland, de kustprovincies, zwaar bewolkt zijn maar de neerslag zal meevallen. De wind is zuidwest 3. Belgie geeft in de ochtend ook nog weinig neerslag Vlaanderen. Veel hangt af van de situatie in Roye en de verwachtingen in de ochtend uren.

Vrijdag zijn onze 2 wagens rond het middaguur in Roye gearriveerd. De duiven zijn verzorgd en de coördinaten zijn correct. Vrijdag waren de omstandigheden miezerig.

Update 6.45 uur
Het is in Roye momenteel bewolkt en wachten op het moment dat de lucht wat open trekt.
Update 7.30 uur
Het blijft nog steeds zwaar bewolkt en vanuit het zuiden komen er buien aan. De kans is groot dat wij dit moeten afwachten.
Update 9.20uur
We hebben momenteel te maken met 'n regenfront die over de lossingsplaats trekt, ons rest niets anders dan te wachten. Rond 10.30 uur is de verwachting dat er 'n gaatje valt maar na 12.00 uur moet er 'n grotere periode van opklaringen komen en is de route naar huis 'regenvrij'. Later in de middag komt er dan opnieuw 'n groot regenfront vanuit het zuidwesten van Frankrijk aan.
Resume. Wij zien in de middag nog mogelijkheden, de vooruitzichten in west Belgie en de kustlijn in Nederland zijn goed. Voorlopig nog even geduld

update 11.00 uur
Inmiddels zien wij dat de vluchten van vanmorgen uit Belgie prima zijn verlopen. In Afdeling Friesland maken ze tegen de 1600 mtr. op ruim 350 kilometer en binnen 10 minuten 50% thuis.
In afdeling 8 het zelfde beeld, boven de 1600 meter en binnen 10 minuten ook 50% thuis.
De jonge duiven van afdeling 5 maken ook hoge snelheden en rollen naar huis. Het probleem ligt dus niet in Belgie. Wij verwachten dat het regenfront tussen 12 en 13.00 uur volledig is overgetrokken naar het noordoosten. Wanneer de condities terplekke dan goed zijn overwegen wij te lossen.

Update 12.45
Momenteel toch nog regen in Roye, de beelden lieten ons zien dat deze bui wat eerder zou overtrekken, de realiteit is anders. Na deze bui zal het toch opknappen en voorlopig droog blijven.
De wagens staan klaar maar het wachten is op opklaringen en 'n goed moment.

Update 13.15 uur.
Opklaringen zowaar 'n zonnetje, wij zijn voornemens 13.30 uur te lossen.
Volgende update rond 13.45 met mededelingen over het vertrek.

Laatste update.
Duiven los om 13.30 uur.
Bewolkte lucht met stukken blauw daar waar de duiven heen moeten.
Het vertrek was goed maar niet super met 2 minuten waren de laatste vertrokken.
Niet veel later kwamen er groepjes duiven over van 'n andere lossing, waarschijnlijk Creil.

Al met al 'n lange dag, de duiven zijn vertrokken en zullen in Noord Frankrijk misschien nog 'n spatje water krijgen. Ze hebben windje mee en zullen ongetwijfeld snelheid maken.

Iedereen succes en 'n goed weekend.





 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten