dinsdag 26 mei 2015

plan trekken.......


Plan trekken,

De eerste dagfondvlucht hebben we achter de rug, al mijn duiven hebben in 2 weken tijd 6 nachten in de mand doorgebracht! Dit jaar wil ik de eerste 4 dagfondvluchten mooie prestaties neerzetten en daar is de voorbereiding geheel op afgestemd maar al die nachten mand zaten nu net niet in de planning. Nu heeft iedereen daar last en is het dus ’n kwestie van berekenen, plannen, verdelen en thuishouden. Ik selecteer mijn duiven dit jaar versneld door en dus ging/moest alles mee met als resultaat dat ik nu wel weet wie de uitvallers/niksnutten zijn, neemt niet weg dat de duiven die wel presteren wel ’n beetje tegen de baas in bescherming genomen moeten worden.

De doffers kunnen ’n stuk slechter tegen 3 nachten mand en hier zitten dan ook de meeste uitvallers tussen, de mannen krijgen komend weekend geen mand en (training) vlucht. De duivinnen verteren die nachten mand ’n stuk beter en 17 van de 21 wisten zich zelfs te klasseren. Van deze 21 zijn er 2 helaas gewond thuis gekomen en deze krijgen in ieder geval rust. Voor komend weekend staat Morlincourt op programma wederom 2 nachten mand, de verwachtingen zijn niet florissant en dan moet je op tijd de knoop doorhakken. De duivinnen krijgen  komend weekend ’n trainingsvlucht van ‘n 100 kilometer, bij acceptabel weer, want ik moet ze wel aan de gang houden en hierna gaan we ze klaarstomen voor Bourges. De planning is dan de 25 meest constante duiven in te korven.  Ik had nog even de ijdele hoop dat de Afdeling wederom de midfond met één nachtje mand zou inkorten, niet uit eigen belang maar puur voor de duiven, ik ben er van overtuigd dat dit ook op de hoeveelheid duiven ’n positieve ‘boost’ gegeven zou hebben.  Je moet er toch niet aandenken dat ze komend weekend weer 3 nachten mand krijgen. 

Afgelopen weekend had ik dus alle duiven mee op Chateaudun en ik wist dat het ’n kuitenbijter zou worden, wind op de kop met oosten wind en dat is voor de mannen aan de kust niet nadelig.  Helaas werd de vlucht opnieuw uitgesteld en draait de wind, je weet dat je dan maar het beste  naar de rayon uitslag kan kijken en diepe bewondering moet hebben voor de duiven die zich toch nog  goed klasseren in de Afdeling.  Van ons rayon waren dit er slechts 8.

Wanneer ik de uitslagen op de compuclub bestudeer, zie ik dat de dagfondvluchten bij ’n aantal afdelingen best de kwalificatie ‘taai’ mogen hebben. Vooral de duiven die wat later gelost  werden omdat het ‘front’ er nog overheen lag, hebben er stevig aan moeten trekken. Concoursduren rond  en meer dan 60 minuten kwamen regelmatig voorbij. Toch zijn de verlopen prima met weinig achterblijvers. Deze week dus geen voorbereidingen op ’n vlucht.
Donderdag wel uiteraard het weerbericht.

Dinsdag 11.00 uur brief bestuur

Geachte verenigingen en leden, 

 

Het heeft ons als liefhebbers de afgelopen twee weken niet meegezeten. Door het weer was het niet mogelijk om zaterdags te lossen waardoor onze duiven 2x drie nachten mand hebben gehad. Het bestuur heeft daarom overleg gehad over een eventuele aanpassing van de inkorf datum, graag hadden wij weer alle verenigingen gehoord, echter hiervoor was het tijdsbestek te kort. Dit kunnen we niet realiseren.

 

Het bestuur heeft besloten om de inkorfdatum van M22 Morlincourt te handhaven op donderdag 28 mei. Reden hiervoor is dat het rijden naar Morlincourt eigenlijk niet te doen is in

1 dag.  Het kan maar als de duiven dan nog rust moeten krijgen van een uur of vier dan zou er pas rond het middag uur gelost kunnen worden, iets wat zeker bij tegenwind tot late aankomsten zou leiden. Optie zou nog zijn om een ander station te kiezen, maar ook hier zijn de opties beperkt, aangezien dit voor iedereen een midfond afstand moet zijn. Om dit alles mogelijk te maken dient er uiteindelijk eerder ingekorft te worden en dit vraagt van alle verenigingen, leden en vervoerders aanzienlijke aanpassingen.  In de ALV hebben we ook toegezegd om niet op voorhand te gaan verplaatsen, dus een andere losplaats is geen oplossing.
Het bestuur heeft gemerkt dat de duiven de afgelopen twee weken door de zuidenwind vrij fris zijn thuisgekomen ondanks de drie nachten mand, hierdoor is een aanpassing van de inkorfdatum niet zonder meer noodzakelijk.

Na alles te hebben overwogen komt het bestuur dus tot de conclusie dat de inkorfdatum gehandhaafd zal blijven op donderdag 28 mei.
Op de website van Noord-Holland zal dit ook vermeld worden.


Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Namens het bestuur van afdeling 6.
Huib Edelenbosch

Tiny van Santen
***********************************************************************
Verwachtingen voor zaterdag 30 mei
Over midden Frankrijk ligt ’n frontale storing, ter hoogte van Bourges, het lijkt er dus op dat we deze keer ‘geluk’ hebben. ( we staan daar niet)  In Noord Frankrijk  is het licht tot half bewolkt, droog en regelmatig komt het zonnetje door. De wind is hoofdzakelijk west (w.z.w.). In Belgie geeft het wat wisselvalliger weer met af en toe ’n buitje maar ook opklaringen met ’n krachtige westenwind. In Noord-Holland geeft het in de vroege ochtend nog wat regen maar in het verloop van de ochtend in de kustprovincies licht bewolkt, droog en in de middag zelfs zonnige periodes.  Ook in de kustprovincies is de verwachting een westelijke wind.
Het ziet er dus best positief uit, nog steeds veel te koud. Hopelijk komt het zonnetje op tijd door in Morlincourt, valt het in Belgie mee en Nederland ziet er goed uit. Door de westelijke wind zullen de duiven het weer niet cadeau krijgen. Uiteraard lijkt het er op dat de zondag ’n stuk beter is maar met de kennis van nu zullen we daar geen gebruik van hoeven te maken.  
Bron Meteo Consult, Zimoa .(woensdagavond 27 mei)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day After